10. jul. 2012

Kylling på grillen

Marinerte kyllingbiter er kjempegodt som grillmat.

Marinaden:
1/2 dl Olivenolje
2 ss agavesirup
 1 ss sterk sennep
1/2 dl hakkede urter (oregano, timian, kruspersille, gressløk)
 1 ss paprikapulver
 1 ss gurkemeiepulver
 1 ts malt pepper
 1 ts piri-piri chilisaus.



( det er fullt mulig og bytte ut, ta vekk, legge til dine favoritter)
 
Alt blandes godt og has over kyllingbitene, hvis kyllingene er i store biter med skinn på (f.eks lår, deler av låret) så er det lurt og skjære snitt for att smakene trekkes inn i kjøttet og ikke bare legger seg utenpå skinnet.


La ligge kjølig frem til grillen tennes, deretter kan den tas frem så den er temperert til det passer å grille.
Grilltiden kan variere etter størrelse og hvordan du liker kjøttet,  for at det blir så saftig så mulig må kjøttet snus ofte og ikke grilles for lenge, du må gjerne pensle med med marinaden underveis.

Kjempegodt  med potetsalat til, eller søtpotetsalat som i forrige blogginnlegg.

Ha en fin BBQ :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)