30. nov. 2015

Pastinakk eller Rot - mos eller stappe

Slik kan du gjøre litt ekstra ut av mos,
det være seg pastinakkmos som her eller annen rotmos,
f.eks. kålrabbimos/stappe, potet, gulrot, søtpotet, selleri etc.



Skjær det du velger av rotgrønnsaker i terninger,
kok ca 15 minutter i vann med litt salt.
Mos terningene med en god porsjon smør eller ghee,
jeg har her hatt i bacon og baconfett
(perfekt hvis det er noen skeptikere rundt bordet eller lite kjøtt til)
fløte, eggeplomme er alltid godt hvis du vil ha en fin mos,
jeg brukte litt kokosmelk.

Krydder kan være f.eks. muskattnøtt og/eller urter,
indisk krydder og selvfølgelig salt og pepper.



Ha den ferdige mose i en  bolle dekt med plastfolie,
ønsker du porsjonsformer kan du bruke samme bollen flere ganger.
Trykk mosen godt ned, legg en tallerken (som kan gå i ovnen) over og snu,
ta vekk bollen og deretter plastfolien.


Strø revet ost over og stek i ovnen ca 5 minutter i 200 grader.
Dryss persille over for litt farger til serveringen.




:-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)