1. apr. 2016

Ukemeny 14/2016

Hverdagen er her igjen etter påskeuken, 

Ukens Middagsforslag er som følger:

Lørdag
Svinribber m/ Blomkål og Sursøt saus
Svineribben (tynn uten mye fett og kjøtt, ribs altså) blir kokt i litt vann med krydder og soyasaus.
Blomkål skjært i små biter (med stilk) og smørdampet (ghee),
sursøt saus av kraft, potetmel og kimchi (du kan bruke tomatsaus, eddik og sukker.



Søndag

Min absolutt favorittmat, lammerester (eller ferskt kjøtt) laget i en indisk currysaus,
servert med blomkålris, oppskriften finner du HER
ja, jeg vet at den var med forrige uke også, men er sååå goood.....



Fisk på Mandag :-)

Ørretfileter på døra, dvs at fiskesesongen har tatt over for jaktsesongen,
bare oppdrettsørret som har svømt i ett sikkert forrureset vanningsvann. men men...
...du finner sikkert bedre i fiskedisken ;-)
Dyppet i boghvete og deretter i sammenvispet egg, 
stekt i ovn ca 10-15 minutter på 180 grader ettersom tykkelse.
Ved siden av blir det brokkoli og purre, stekt på svak varme i ghee.



Enkelt på Tirsdag

Stekt ris av blomkål, blandet med hakket kimchi (du kan bruke andre grønnsaker)
servert med stekt egg og rester av kjøtt eller fisk.


Onsdag

Fiskegrateng:
Bland creme fraiche eller kokosmelk med egg og grønne blader som spinat og/eller kinakål.
Legg fisken over, strø eventuelt med revet ost og stek i ovn 175 grader i 30-40 minutter.



Torsdag

Mitt forslag: Bortsch : Rødbetsuppe 
Kokt på melkesyregjærede rødbeter, men hvis du ikke har det kan du bruke rå eller kokt rødbet, 
(tilsett litt eddik for å etterligne smaken på melkesyregjærede)
deretter står du fritt til å bruke det du ønsker av grønnsaker og fisk eller kjøtt,
HER er min oppskrift.
Server med Kokosmelk, rømme e.l.




 Fredag og Sushikveld

Sushi er sunn mat og vil du gjøre den enda sunnere,
bruker du blomkålris og melkesyregjærede grønnsaker og lake.
Vil du ha ideer til innhold så søk på bloggen-internett eller ta fra listen her:

ris/quinoa/blomkålris + torsk/laks/røkt laks (vill off course) + avocado/agurk/mango + kimchi




Komposerte salater er super lunsjmat,
og kan fint tas med på jobben, Vanessa som nå går på universitetet og vil spise noe annet enn pasta og pommes frites i kantina, tar med seg et stort glass/boks fylt med kjøttrester i bunnen, diverse oppkuttede grønnsaker (kokt/rå/rester/ og oppkuttet salat på toppen, ett lite glass med dressing ved siden av: ved lunstid er det bare å helle dressingen i glasset med salaten og riste det godt så alt blander seg: spises rett fra glasset.
Egg, nøtter, tunfisk på boks, sardiner : alt kan tilsettes og varieres til ett uendelig antall salattyper.
Husk at bare blader er lett og vi blir fort sulten igjen, tilsett proteiner i form av egg, fisk eller kjøtt og ha nok olivenolje i dressingen.



Ukens Kake:

Denne bare må jeg gjenta, helt enkelt ost som heter La Brousse, ligner på cottage cheese, blandet med egg 1 egg til 100 gram ost. Bunnen er havregryn og malte nøtter blandet med kokosfett.
Litt suker i ostemassen og stekt (oppskrift kommer)
Brinbær til servering gjør den til en opplevelse....

.
Ikke så mye bla bla i dag for jeg driver å jobber med noe spennende,
det er også en av grunnene til at det har vært stille på bloggen i år,
men nå er det nesten ferdig og hvis jeg får til den siste etappen kommer den til nest uke:

En e-bok om Melkesyregjæring :-)


...den skal hete ABC om Melkesyregjæring 
er beregnet på nybegynnere med enkle forklaringer, enkel standard oppskrift, oppskrifter på mange forskjellige kjente blandinger + oppskrifter på mat hvor vi bruker det ferdige produktet, 
samt en del med FAQ og ett lite leksikon.


Ha en fin helg !

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)