27. aug. 2012

Friterte squashblomster

Ungenes nye favorittrett er friterte squashblomster :-) 

...det er klart at første gangen mamma skulle spise de store blomstene var det mye grining på nesen, 
men de ble nok litt nysgjerrig og plutslig var alle borte...

Det vanskligste er nok å få tak i blomstene, hvis du ikke har egen hage, 
men er du på ferie i Frankrike kan de ofte fås kjøpt på markeder ;-)

Ingredienser:


Squashblomster ;-)

Frityrrøre:
2 egg, 2 ss mel, 1/2 dl kaldt vann og litt pepper blandes godt ....

Hvis du plukker blomster selv, er det hannblomstene som skal plukkes da disse ikke blir til squash alikevel, de har kun en tynn stilk mens hunnblomstene har en liten babysquash som feste...

Vel inne på kjøkkenet, kan de vaskes (hvis det ikke er dine egne og de ikke er sprøytet eller utsatt for annet uspiselig) ta ut støvbæreren i midten:


la blomstene tørke etter vaskingen...


Dypp/bad blomstene i røra og friter de i frityrkjele,
 eller i stekepanna med ca 1/2 cm olje, husk å snu de når de begynner å bli brune...


Tas opp og dryppes på litt kjøkkenpapir, saltes og nytes :-)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)