26. okt. 2013

Hjemmelaget Pasta

Hva er bedre enn når ungene engasjerer seg i å lage mat :-)
- og er det noe de synes er morsomt så er det hjemmelaget pasta :-)


 Hjemmelaget Pasta


ca. 10 porsjoner

 6 egg
 1 l mel
 1 ts salt




Blandes og knas og knas...
Til det blir en deig,
 hvis du ikke trener til verdensmesterskapet i deigknaing,
 så anbefaler jeg å få hjelp fra en kjøkkenmaskin,
men da med halvparten av melet og resten knas inn for hånd...


Melmengden kan variere litt etter str på eggene.
En del av melet kan byttes ut med grovt eller sammalt mel.

Jeg synes det er godt og krydre pastaen allerede i deigen:
har testet med indisk krydder og bare med pepper,
 neste gang blir det provence krydder.

Pastaen blir mer eksklusiv hvis du bytter ut ett egg med to eggeplommer,
og kan lages mindre eksklusiv med litt vann istedetfor ett egg.



Med Pastamaskin:
Lag små klumper av deigen ca 5x5x2 cm,
 og press den ene siden litt flat for deretter å kjøre den igjennom maskinen med størst mulig åpning.
Ha mel på hver side før du gjentar operasjonen 1-2 ganger,
 skru ned åpningen  2 hakk,
og så er det bare å fortsette slik til de har ønsket tykkelse,
 blir de for lange kan de deles i to.






Det letteste viste seg å ta alle deigbitene å sveive flate,
oppbevare de på ett brett med mel imellom lagene,




Nå er det klart til å  lage ønsket pasta.





 

La tørke i minste en time,
pass på at de har mel på seg,
ellers klistrer de seg sammen.


-har du en stang kan du legge dem imellom to stoler og henge pastaen over,
eller henge de over stolryggen, hvis de er rene nok...


Den ferdige pastaen kokes i 3x volum vann med litt olje,
ha salt i vannet hvis du ikke hadde det i deigen,
 (hindrer vannet å koke over)  i 3-5 min.





Ha smør og persille og eventuelt litt salt over :-)




Gjør dette sammen med Barna i helgen ;-)

Har du en super rett med pasta, så legg gjerne igjen en link :-)


En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

6 kommentarer:

  1. Jeg må virkelig få tatt meg sammen og få kjøpt en pastamaskin snart.. Det blir bare for tykt med "bare" hender!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er nok ikke lett å få det supertynt med bare hender nei,
      anbefaler maskin, min er enkel og ikke veldig dyr, men passer kun til taglitelle eller kjevler til f.eks. ravioli som vi etterpå lager selv.

      Takk for kommentar :-)

      Slett
  2. har aldri laget pasta selv før, men det er et stekt ønske. tenker vi ønsker oss en sånn pastamaskin til jul og så blir det selvlagede pasta i framtiden! ;-)
    takk for fin oppskrift og beskrivelse.

    SvarSlett
  3. er d en spesiell pasta som anbefales?

    SvarSlett
    Svar
    1. Pastamaskin ? -kjenner ikke til de forskjellige, jeg har en som er rimelig og den fungerer til taglitelles...

      Pasta ? Har en svakhet for grønne med spinat ;-) som du finer her:
      http://godtsuntogbillig.blogspot.fr/2013/03/pasta-gronn-hjemmelaget-spinat.html

      Har enda ikke prøvd med andre meltyper med gleder meg til å prøve spektmel med tomat :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)