29. okt. 2013

Hjemmelaget Vaniljekrem

Vaniljekrem:


1 liter melk
1 vaniljestang
2 egg
6 eggeplommer
200 g sukker 
80 gram maizenna mel (8 ss)
 
Kok opp melken, med vaniljestangen, den skal koke.
Pisk sammen egg+eggeplommer og sukker, 
når det er godt blandet og skummer vispes maizenna inn. 
Hell melken sakte i eggeblandingen mens du visper.




 


 

Blandingen has tilbake i kjelen og kokes opp under stadig omrøring, 

den skal bli veldig tykk men ikke koke, maks 80 grader.

 





Avkjøles.






Avkjøl, eventuelt i vannbad hvis du har dårlig tid..
-lurt og røre da går varmen ut...
-hvis den blir stående uten å bli rørt i: ha  plastfolie på:
som rører kremen for ikke å få tykt belegg på...

Vaniljekrem kan spises som den er eller brukes i mange forskjellige kaker,
den kan blandes med krem pisket av fløte...

Den er brukt med krem i denne Napoleonskaken som du finner oppskrift på HER


En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

2 kommentarer:

  1. min tante laget alltid Fransk eplekake (vanlige oppskrift m/eplemos,malte mandler,eggedosis ,o.s.v.) men i tillegg hadde hun vaniljekrem mellom eplemosen og mandelmassen. Det var kjempegodt!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det høres ut som verdens beste eplekake :-)
      Jeg og minstedatteren min lager noe lignende,
      nå har vi akkurat ferdig med en liter vaniljekrem,
      den er til napoleonskake som blir årets nyttårskake :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)