10. jul. 2014

Vinaigrette gjordt enkelt

Lag mer om gangen og gjør det enkelt så har du til raske salater i flere dager.

Vinaigrette med Sennep

4 hvitløkfedd
1/2 dl sennep
1 1/2 dl eddik
4 ss agavesirup-honning-sukker
1 ts pepper
1 ts havsalt
5 dl olivenolje
(krydderurter)

Bruk ett stort glass med lokk.
Press hvitløken i glasset og ha i resten av ingrediensene untatt olje.
Rist godt og ha i halvparten av oljen.
Ha i resten og rist igjen,
smak og juster gjerne salt og pepper, men det beste er å la den stå en time først.

Du kan fritt bruke krydderurter, forskjellige eddiker osv.
Jeg anbefaler dog olivenolje som man regner som den sunneste.

Du har nå en ganske tykk og kjempegod vinaigrette...
... som får selv de verste salatskeptikerne til å ville ha mer ;-)



Oppbevares kjølig eller i kjøleskapet, 
fisk opp det du trenger hver dag med salatbestikket og du har deilig dressing uten å måtte dra frem kniv, hvitløkpresse, ingredienser osv.

Passer til alt av Salater med og uten kjøtt-fisk,
samt til revne grønnsaker som squash, gulrot etc.

Gjør matlaging enkelt :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)