19. jul. 2014

Pizza med Løvetann og Ripssaus

Bær, grønne blader og svin,
var ingrediensene i denne utfordringen fra madbloggerudfordringen...

...ikke enkelt ved første øyekast,
men litt dårlig vær og lysten til å kokkelere når nye høyder ;-)




Pizza med Ripssaus og løvetann

Italiensk Pizzadeig:
(8 porsjonspizzaer)

2,5 dl vann
1 dl olivenolje
450 g mel
1 ts salt

Ripssaus:

3 dl rips
7 dl tomatsaus
3 ss brunt sukker
1 ss tørket oregano
salt og pepper

Garnityr:

Løvetannblader
Kokt skinke
Revet ost
Hvit Geitost

Til pynt:
noen små løvetannblader
løkringer
rips

Lag pizzadeigen, la heve etc.
(se eventuelt hvordan HER)

Kok opp rips med litt vann og sil deretter av saften.
Kok opp tomatsaus med ripssaft og resten av ingrediensene.

Varm opp ovnen til ca 220-250 grader med vifte hvis du har,
bruker du pizzastein varmer du denne med.

Kjevle ut pizzadeigen, 
enten i porsjonspizzaer eller som langpannepizza.
Deigen er nok til 8 porsjoner eller 4 langpanner,
kan fryses i porsjoner.

Varm opp stekeovnen på det høyeste, 
stek bunnen nederst i 2 minutter før du har på fyllet.
(hvis du ikke bruker en pizzastein)...

Ha på tomatsaus, løvetannblader, ost, kokt skinke etc.
og stek deretter 3 minutter med fyllet.




Pynt den ferdigstekte pizza'n med litt løkringer, løvetann og bær.





Ha en fin fredag og Bon Appétit :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)