12. mars 2015

Garam Masala Krydderblanding

Krydderet som danner grunnlaget for 'all' Indisk matlaging,
og alle familier har sin egen blanding,
så nå er det på tide du får din også  ;-)

Garam Masala Krydderblanding

Hele krydder:

8 ss korianderfrø
2 ss cumin
2 ss pepper
2 ts sorte kardemommefrø
2 ts nellikspiker

Malte krydder:

4 ts kumin
4 ts ingefær
4 ts gurkemeie
1 ts kanel

Ha de hele krydderne i en varm tørr stekepanne,
rist de i ca 30-40 sekunder eller til de begynner å hoppe litt,
vri litt på panna så de får brunet seg litt på alle kanter, det skal lukte krydder.
Avkjøl og mal de i krydderkvern, morter eller kaffekvern...




Bland de knuste krydderne med resten av krydderne.



Oppbevares i tett boks/glass, tørt og uten direkte sollys.




Garam Masala brukes i nesten alle Indiske retter og andre krydderblandinger,
kan også strøs på kaldt kjøtt eller som litt ekstra kryddersmak ved bordet, passer til både fisk, kjøtt og grønnsaker.



 Utskriftsvennelig versjon finner du HER



.


En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)