17. juni 2015

Melkesyregjæret Eplemos til dessert

Eplemos av rødbet og epler ;-)
kan fint melkesyregjæres som andre bær.

.

Fermentert Eplemos

Dette trenger du:

2 små  (?) syltetøyglass med strikk
3, 5 dl eplemos
1 ss honning
1/ ts evnt. kanel + 1 ss granskudd
1 ss litt melkesyresaft - starter

Slik gjør du det:
Bland honning, smakstilsetning med starteren.
Rør dette inn i eplemosen og ha blandingen i steriliserte syltetøyglass.
Sett på strikk og lukk igjen, 
la stå ett par døgn (eller en uke) 
Det skal være små bobler på toppen når den er ferdig fermentert.
...oppbevar eventuelt videre i kjøleskap.
uåpnede glass holder seg veldig lenge.









Forslag til smakstilsetninger:
kanel, ingefær, kardemomme
mynte, granskudd, sitronmelisse
NB:
Du kan også bruke kombucha som starter eller kjøpt startkultur.
Honning kan byttes ut med sukker...

Jeg har tidligere blogget melkesyregjæring av bær HER,
og ble i sin tid inspirert av DETTE innlegget hos Tradisjonskost.

...og ble det litt til overs er det spennende kakefyll,
kremen er kokoskrem.





.
Bon Appétit :-)

.


En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)