3. juni 2015

Melkesyregjæring av Granskudd

Julekvelden er her ;-)
...neida men grantrærne har nye skudd og de er kjempegode!!!
Rene pakkedrysset hihi

Når man flytter til utlandet er det en masse ting som blir forandret,
fra spisevaner til ja , når blomster blomstrer f.eks.

Siden det meste er ett par måneder tidligere her i syd Frankrike har jeg sett etter granskudd tidlig på våren, men de dukker liksom ikke opp, høres litt snålt ut, men jeg får jo si at det ikke er grantrær rundt hver sving heller så det er ikke som om jeg ser det hver dag da... så tilfeldighvis i går så kom jeg over et stort grantre med fullt av lysegrønne skudd,
vakkert !!!
-bare elsker den grønnfargen ;-)

Nå kan man ikke bare plukke det man vil hvor man vil ,
men siden det var ganske usynlig fra bostanden og jeg hvet at de som eier det lille stykket jord ikke bord her eller kommer hit så tok jeg mot til meg og plukket skuddene som hang utover veien, noen må snart beskjære der uansett hehe
...og tror jammen jeg skal ta en tur til i dag fær de er helt sprunget ut,
granskudd er godt å tygge på proppfullt av bl.a. C-vitaminer og godt for kroppen.

Les mer HER på urtekilden.

Granskudd kan spises rå, legges i olje, stekes, kokes, treke til te, tørkes til urtelageret..
...og ikke minst kan de melkesyregjæres,
slik bevarer du c-vitaminet og de andre gode stoffene.

.

Melkesyregjæring av Granskudd

granskudd
salt
vann

syltetøyglass med strikk

Kok opp og avkjøl vann, rør inn ca 20 g ekte salt til en liter vann.
Ha granskudd (vasket  og drypptørret) i glasset.
Tilsett eventuelt krydder du ønsker (pepper, korianderfrø...)
Fyll på saltvannet til ca 1-2 cm fra kanten,
Ha på strikk og lukk igjen,
la stå i romtemperatur mens den fermenteres,
deretter kan du sette glasset i kjeller e.l.
(helst under 20 grader).



Ved bruk kan de spises som de er som tilbehør,
has i salat,
gryter, pateer etc.

Lykke til i granskuddjakta  :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

2 kommentarer:

  1. Ja, vi har akkurat plukket granskudd på Byglandsfjord, men vi har foreløpig frosset dem, foruten de vi spiser som de er, eller har i salaten. Skal forsøke fermentering.

    SvarSlett
    Svar
    1. Slik blir de enda sunnere, men forandrer smaken litt. Forøvrig utrolig godt og god ide å fryse ned !

      Ha en fin dag :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)