11. okt. 2015

Ukemeny 42/2015

Skrives ut HER


Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!




Menyforslaget passer til paleo og lavkarbo diett,
det vil si at det også er fornuftig mat for de med Diabetes.

men...
Hvis du ikke vil spise helt Paleo-lavkarbo,
 er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
 for en helt vanlig diett ;-)


Til steking bruker jeg ghee (klarnet smør) og kokosolje.
Til salat, majones etc bruker jeg olivenolje.


Ukens meny:

Mandag:

Dagens fisk blir en hvit fiskefilet pakket inn i bacon og stekt akkurat passe ;-)
Se HER hvordan jeg gjør det,
servert med ratatouille (surret squash, aubergin, tomat, paprika)...



Tirsdag:

Kylling eller kalkunfileter har høyt proteinnivå og det er ikke så dumt,
og siden fikentrærne er på sitt siste,
foreslår jeg DENNE oppskriften,
men bruk nå gjerne kålblader :-)
-lager du mange nok eller bruker tykke fileter trenger du ikke tilbehør,
lag heller en litt større salat med f.eks. tomater - paprika...




Onsdag:

Skriker ungene etter 'vanlig' mat,
lag DENNE lasagnen,
 den er ikke helt paleo eller lavkarbo men den er glutenfri,
og for en mer lavkarbo bruk  f.eks. havremelk eller kokosmelk
 (kokoskrem kan brukes som saus, ikke nødvendig å 'koke saus') 
og bruk aubergin eller squash som 'lasagneplater, 
bare det er kjøttdeig og gratinert så går det sikkert 'rett hjem' ;-)
(husk at aubergin og squash må svettes for å bli kvitt vannet,
strø på salt og la de stå ca 20 minutter, skyll og la de dryppe av seg.
(mens du steker kjøtt og lager saus f.eks.)



Torsdag:

Torsdag blir ofte restedag,
 og denne er ikke noe unntak,
rester ble fisk fra en tidligere middag,
Hva finner du i fryseren ?
-pesto av kruspersille og hjemmelaget majones, litt grønne bønner (eller sjøgress som på bildet)







Fredag:

Hva med Fylte tomater (eller aubergin, squash, paprika) som fredags-snacks,
de kan fylles med det du ønsker med klar favoritt er kjøttdeig,
se HER hvordan jeg gjør det.

grønnkål eller spinat til gir skipper-energi til helgen ;-)




Lørdag:


Fikk lyst på fiskesuppe,
vel det blir nesten det, men jeg har reker i fryseren så det er litt enklere ;-)
HER er oppskriften jeg skal bruke.
...og HER finner du den raske og enkle utgaven.


Søndag:

Rådyrstek, Elgstek ?
Jaktsesongen er godt i gang, enten er man heldig å få tak i en bit ,
eller når man har jegeren i huset så tømmer man fryseren ;-)
-kjøttrester blir frokost og lunsj...
En god Gresskarmos er fint følge,
noen grønne bønner for en grønn flekk  (eller grønnkål)
...bare må ha grønt på tallerkenen : min appetittvekker ;-)


Middagene er raske men de begynner ofte med en salat.
Nesten alt kan brukes i en salat, 
men du behøver ikke mer enn 2-3 ingredienser for en enkel forrett/siderett til middagen.

SLIK lager jeg raskt en vinaigrette som holder til flere dager.
-og det er veldig sunt med litt olivenolje og eddik i begynnelsen av måltidet ;-)

Har du glemt å ta opp eller kjøpe inn til dagens middag så lag en komplett salat da vel,
f.eks. DENNE





Frokost-tips




Fet kaffe også kalt Bulletproof coffe har tatt helt av i Paleo og lavkarbo verdenen,
og det er ikke så rart for vi er mange som ikke tenker på frokost først om morgenen.
Det kan jo også diskuteres om frokost er såååå viktig,
det er nå snålt at man er i bedre form før frokost en etter da  ???

Ta en kikk HER og les hvordan du lager super morgen kaffe ;-)

...og er du av de som koser seg med frokost har du noen frslag her :


 Hjemmelaget musli med kiwi og kokoskrem.








 Havregrøt md frø, nøtter, gojibær, eggeplomme og kanel









 Surdeigspannekake (1 ss surdeig /1 egg)
med bær og valnøtter








Bær, nøtter, kokosmelk med kanel







Frokost smoothie med grønnkål, sitron, agurk, valnøtter, spirulina og ingefær.








Lunsj-tips

Til Lunsj foreslår jeg  grønt, egg og fisk eller kjøtt.
Ikke glem litt melkesyregjæret kål eller annet.
Ofte er kjøttdelen lever (paté), kjøttpålegg eller blodpølse,
og fiskedelen kan være makrell i tomat, tunfisk
-slikledes kan de også lettvint brukes i  lunsjboksen...

Denne uken blir det fiskelever,
 den 'kokter' jeg i vannbad i en kjele på 70-80 grader i ca 20 minutter, deretter avkjøles den i innpakningen, (vakumpakker står høyt på ønskelisten !!!)
 for å prøve å ikke ødelegge omega 3 fettsyrene.
-bildet er fra hermetisert lever...








Ukens Dessert 


Eplene modner og er klare til bruk.
Jeg må dra frem DENNE oppskriften på en eplepai med vaniljekrem,
den er IKKE hverken paleo eller lavkarbo,
full av både sukker og gluten,
men det skal jeg gjøre noe med og det kan vel dere prøve også ;-)
Sett sammen forskjellige oppskrifter (fra bloggen her eller andre) og lag denne sunn,
for den er bare himmelsk god :-)
-og post gjerne resultatet og hva dere gjorde i kommetarfeltet,
eller på facebooksiden min med bilde ;-)

Jeg fikk til en som ble supergod
-uraffinert rørsukker, bjerkesukker, havremelk, kokosmel, nøttemel, ghee etc





Ukens prosjekt fortsetter med kraftkoking :-)



Ønsker dere en stressfri herlig uke :-)



.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)