11. jan. 2013

Appelsinmarmelade, ikke kast sitrusfrukter

Hvis du har noen sitrusfrukter som blir liggende så må du ikke kaste dem:
Lag sitrusmarmelade før de råtner ;-)




SITRUSMARMELADE

-gir ca 3-4 dl ferdig marmelade.

3 appelsiner (500 g) (2 med skall)
1 sitron med skall /lime
40 g ingefærrot,
 rosmarinkvist og/eller kanelstang
5 dl vann
1 1/2 dl honning



Skjær alt i små biter/skiver,
(bruk gjerne annen sitrusfrukt)







La koke/putre i noen timer.





Deretter hadde jeg i honning, hvis du vil ha den søt kan du ha i 3 dl sukker
 (hvis du vil ha den veldig søt må det litt mer) la koke 10-15 minutter.



 Deretter har du i en pakke agaragar:  alge-tykningsmiddel... 
Hvis du vil ha ett veldig tykt syltetøy, har du brukt sukker er det ikke sikkert det er nødvendig.

La det koke 2 minutter til, ha på rene glass



For langtidslagring:
Fyll de helt opp til randen, skru på lokket og snu de på hodet for lagring,
-eller fyll de nesten opp og steriliser i 1-2  timer.
-kan fryses.



Korttidslagring:
De holder seg greit ett par uker i kjøleskapet.








Appelsinmarmelade kan brukes til mye fra pålegg, til tilbehør til vaffler og pannekaker,
 men også som fyll i kaker og kringler.

Godt på brødskive, som kakefyll og på sjokoladepannekaker ;-)

 Bon Appétit !




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)