15. jan. 2013

Kiwikake med ostefromasj og nøttebunn.

Når målet er å spise sunt og minst 5 om dagen, da må det en sunn kake til!
Så i tenkeboksen, og med lillepusen som vil ha gele fra Norge,
det er en av de tingene som ikke finnes her nede så da kom det noen pakker fra Norge før jul ;-)

Kiwi ostekake med Nøttebunn


Bunn:

 2 never nøtter
 1 neve havregryn
50 g mykt smør

 Mixes med knivblad i kjøkkenmaskin med 3 ss sukker (hvis man synes det er nødvendig).
Varmes i tørr stekepanne og trykkes ut i bunnen av en kakeform.
Avkjøles...


Gele: 
1 pk grønn gele røres ut i 2 dl kokende vann.
3 dl kremost eller rømme/youghurt /creme fraiche røres inn.



 Godt avkjølt helles blandingen over bunnen og settes kaldt for å stivne, minst to timer.
Skjær kiwier i skiver (her ble det 6 stk siden vi var 6) som du legger pent oppå kaken.

Glasurtopp

Deretter hadde jeg over en glasur (men det er selvfølgelig ikke nødvendig) lage av gelatinpulver (her nede fås det kjøpt ferdig til dette formålet men man kan sikkert bruke en gelatinplate, pulver eller agar-agar)
 1 dl kokende vann, gelatin og 4 ss sukker...
La kaken avkjøles helt og vær sikker på at toppen har stivnet før du tar av kakeformen.

Når kaken er spist så har alle fått i seg sin nøtteporsjon, 1 frukt og en porsjon melkeprodukt :-)


2 kommentarer:

  1. Denne ønsker jeg meg på søndag.
    Det er kanskje mulig å lage en gelé av Agar agar med fruktsaft?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg også ;-)
      Det er kjempefint å bruke Agar-agar og fruktsaft,
      ca 2 gram til 2,5 dl for at det blir stivt ;-)

      Ha en flott morsdag :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)