21. jan. 2013

5 om dagen : Mandag

Første ukedag i mitt prosjekt: 5 om dagen eller hvordan spise sundt og følge alle gode råd.... 

Her er linken til første innlegget:   5 - om dagen i praksis

Det er vanskelig å få i seg nok grønnsaker, derfor har vi prøvd å  fordele det utover dagen istedenfor å prøve å spise alt til ett måltid/ middag, tror også kroppen drar bedre nytte av næringen når den blir fordelt utover hele dagen.  Til lunsj spiser vi oppskårede grønnsaker, man kan selvfølgelig også mose gr.saker (f.eks avocado) og ha på brødskiven, men spiser man de ved siden av reduserer man også antall brødskiver som ikke bør overstige en 3,del av måltidet... 


Frokost

youghurt og ett eple: har jo ikke handlet enda ;-)



Lunsj

...ferskt brød etter handleturen :-) 3 personer til lunsj ..
 skjærte opp og fordelte en 1/2 agurk, 1/2 paprika, 1 endive, 1 rødbet... 1/2 grov brødskive med grov leverpostei deretter resten av skiva med ost....
... kiwi og litchi til dessert...




Middag

Salat: 1/2 grønn salat, 1 endive, 3 tomater, stilkselleri, en liten løk + dressing...

( i dag veide jeg salaten for å få en ide om hvor mye jeg skulle lage, og morsomt nok så var det akkurat så mye som jeg lager hver dag ... 100 gram per person = en av de 5 om dagen)
Ikke glem godt brød til måltidet !



  Hovedrett er panert makrell og broccoli... (litt mye olje i panna):
fisken renses og deles i to, jeg blander mel, salt, pepper og farge som brukes til paella (kan selvfølgelig sløyfes, men populært hos den yngre generasjonen ), dyp filetene først i melet så i egget og så igjen i melet og stek med en gang i veldig varm olje...





 Broccoli deles i buketter og stilken i skiver, legges i en bolle, strø salt over (eller helst ikke) presset hvitløk og litt smør (eller litt vann) ... 8 min i micro'n for en hel broccoli...



Ost og/eller youghurt til dessert

Dagens konklusjon:
Det ble en porsjon frukt til frokost, en porsjon grønnsaker + en porsjon frukt til lunsj og 2 porsjoner grønnsaker til middag. Fiskemiddag. 
 Frokosten tok 0 minutter å tilberede.
Lunsjen: 5 min å dekke på bordet, ta ut av kjøleskapet og vaske og skjære opp grønnsakene. 
Middagen tok vel ett kvarter (da ble fisken renset i butikken) og ett av barna dekket bordet, se også forberedelser etter handleturen i det første innlegget.


Fikk du lyst til å legge igjen en kommentar er det hjertlig velkomment.
Fikk du lyst til å gjøre noe lignende eller er du bare enig og nysgjerrig, bli med oss på Facebook da vel ? -åpen gruppe hvor du kan bare kikke eller aktivt komme med kommentarer og innlegg:

5 om dagen i praksis


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)