28. jan. 2013

Paëlla med skalldyr

 Paëlla en spansk rett som også er kjempepopulær i syd Frankrike, her i huset er det en av favorittene til barna, selvom det er bare fisk og skalldyr.


Gambas eller Reker kan has i skrelte eller uskrelte, er de kokte og skrelta has de i rett før servering.



 

Paëlle med Fisk og Skalldyr

 til 6 personer


Litt olivenolje

ca 600 g  blåskjell
18 gambas
 400 gram fisk


2 tomater
1 paprika
3 middels løk
400 g aspargesbønner
6 cm chorizopølse
5 hvitløkfedd


2 ts paprikapulver
1 ts pepper
1 ts tørket timian
1 ts gurkemeie
laurbærblad
(gjerne 1/2 ts chili, men da blokkerer gjengen min)


3 dl rund ris

2 dl hvitvin
8 dl vann


 



Begynn med å varme litt olivenolje i en stor/vid stekepanne eller wok,
har du en ordentlig paëllapanne er det jo enda bedre.

Stek chorizopølse i tynne skiver sammen med presset hvitløk og hakket løk.
( oppskrift på speket chorizopølse finner du her -anbefales ;-) )
Ha deretter i krydderet og tomat i små biter.



Deretter ris og væske


Fisk, paprika og bønner. 


 Etter 5 minutter er det tid for gambas og blåskjell, 
tilsett veske hvis nødvendig, men husk at blåskjellene vil gi væske også, ikke salt...


Legg gambas eller store reker i gryta...


Legg blåskjellene på toppen og sett på lokk eller rør alt sammen ned i den kokende risblandingen.


Ved servering passer man på at alle får litt av hvert av de forskjellige ingrediensene.

Smaker godt med Hvitvin eller øl til :-)


Paëlla kan varieres i det uendelige, risvarianten er den mest vanlige, men det er ikke uvanlig med pasta.
Den sorte varianten er laget med blekksprutblekk.

Alle fiskesorter kan brukes og fisk er ofte byttet ut med kylling.

Blåskjell og gambas eller store reker går igjen i de aller fleste oppskrifter.

Her på bloggen kommer det senere på våren flere varianter, bl.a. med kaninkjøtt ;-)

Slik ser det ut når man lager en stor Paëlla:




Bon Appétit !










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)