18. jan. 2013

Krem med overraskelse på Bærpai

Fra matpratbloggen min, Januar 2012:
...for ca 20 år siden leste/så jeg at man kunne blande balsamcoeddik i pisket krem.... 
Det hørtes jo litt spesiellt ut men alt må prøves, og jeg husker at det var kjempegodt...
Som med så mye annet som er godt her hos meg så kom det bakover i rekken og gikk  i glemmeboken... 

Egentlig er det veldig sjelden at jeg pisker krem, særlig her hvor det har vært  vanskelig å få tak i fersk kremfløte og langtidsholbart er ikke det samme, ja jeg drikker ikke melk heller :-(


Så var det at i en matdiskusjon med mormor (mamma) at jeg kom til å nevne dette med balsamicoeddik i krem,  og da måtte vi jo bare prøve igjen..
Men til hva, det er jo ikke jordbærsesong enda... løsningen ble en pai med bærgele... så tenkt, så planlagt og notert på handlelista (mormor betaler) og så gjordt...

Paiskallet ble stekt...





Gelepakken (fra norge) ble laget med 2 dl vann og 3 dl frosne bær også (godt hjemt for ungene) en 1/2 dl med solbærlikør...




Ha den nesten stive gelen i paiskallet og sett den kjølig til den er helt stiv...


Med god fersk kremfløte som er så tykk at den må skrapes ut av glasset... pisket jeg krem med en pose vaniljesukker, et tykningspulver  og 2 ss melis når den var nesten ferdig hadde jeg i 1/2 ss balsamicoeddik (kan sikkert bruke mer men det er lurt å prøve seg frem)...



Så ble kremen satt oppå kaken, det kan selvfølgelig gjøres veldig pent med kakesprøyte, men av en eller annen grunn har jeg det alltid litt for travelt, så siden det var en helt vanlig dag med kake til dessert ble det slik... også hadde jeg selvfølgelig for mye krem til denne typen kake..
...men nå var det jo kremen vi ville smake da...
 
 


og ellers kan alle skrive under på at det var veeeldig godt !!!

Tør du å prøve ?

Har du en enda mer crazy krem-ide ?

1 kommentar:

...til stor glede for bloggforfatteren :-)