26. jan. 2014

Bananpannekake

Med pannekake-røre-rester kan du lage flott desserter,
først ut er Bananpannekakerøre :-)



Når du lager dessertpannekaker av en rørerest kan du ha i litt smak,
for eksempel kanel og kardemomme,
litt agavesirup eller honning som øtningsmiddel.

Her ble det kanel og kardemomme som har mange egenskaper som er bra for deg.

Du trenger til en stor kake til 4:

Bananpannekake

ca 3 dl pannekakerøre
2 Bananer
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme

Tilbehør:
2 ts ghee/smør
2 dl blandede nøtter, hakkede
1 ts kanel og kardemomme
ca 3 ss agavesirup (honning)

Créme Fraîche 
 20 gram mørk sjokolade
1 ss gojibær eller rosiner


Fritt frem om du steker bananbiter og heller røra over,
eller kutter den i små biter som du blander i røra :-) 

Bland inn smak.

Med store biter:
Del banane i to på langs,
stek de på den ene siden,
snu og hell over røra.
Stek til røra har stivnet før du snur og steker andre siden,
mest sannsynlig så detter den fra hverandre når du snur hihi
Stek andre siden og legg på fat.


Med små biter:
Bland disse inn i røra og stek litt mindre pannakaker enn vanlig.

Tilbehør:
Varm ghee/smør i en stekepanne og tilsett de hakkede nøttene, 
stek de litt før du tilsetter krydder og sirup.

Legg Bananpannekake(bitene) på ett fat,
ha nøtteblandingen over,
strø over gojibær og hakket sjokolade
og server med Creme fraiche :-)


Bon Appétit :-)



HER er grunnoppskriften på røra som er litt sunnere og grovere enn de vanlige :-)

...og HER har du en tradisjonell Fransk oppskrift på Crêpes,
 og alt om pannekakedagen den 2 Februar.


En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
 -alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)