2. jan. 2014

Tapas til Nyttårsfesten

Ønsker alle mine lesere ett riktig Godt Nytt År :-)

 I 2013  har det blitt mer sukkerfritt og glutenfritt på bloggen,
dette fortsetter selvfølgelig nå i 2014,
selvom det noen ganger blir brukt vanlig hvitt sukker ;-)

Jeg er blitt enda mer opptatt av sunn mat og har dumpet borti
fruktkefir, kombucha, melkesyrede grønnsaker og surdeig.
Jeg har nå testet en masse og blitt veldig glad i de forskjellige nyoppdagede,
men gamle, sunne greiene, mer om det nå i Januar ;-)

Til nyttårsfesten ble det her i huset Tapas eller en aperodinertoir...
-sikkert feil skrevet :-P





Nyttårsaften skal man helst sitte lenge til bords og nyte alt som finnes av godsaker...
det var derfor jeg fikk lyst til å lage en masse forskjellige små godbiter..

...litt for en hver smak og med Kake og Champagne til midnatt ;-)

Mesteparten kan og bør forberedes,
litt varmt og litt kaldt,
la hele familien hjelpe til ;-)

Her kommer mine nyeste tapasideer:


Med ett langt bord var det lurt å ha forskjellige tapas samme brett.
Her er det spekeskinke, gravet rådyrfilet, kokt skinke og foie gras.


 Litt knaskegrønt hører med.
Ferdigkjøpte friterte blekksprutringer og noen skinkesnaks.


Spider-pølser


 Stekt Andebryst i biter,
sammen med tykke potetskiver stekt i andefettet,
litt grønt for fargens skyld ;-)


Gravet rådyrfilet,
gravet å samme måte som gravlaks,
men med litt enerbær istedet for urter.



Kokt skinke rullet rundt paprika og lagt i en endivieblad med salat.
Foie gras på toast klar til pynting.



Gravet  laks med vaktelegg, blinis og ostegratinert butterdeig.
Masse dill gir herlige farger og god smak.






 Bacon surret rundt hvit chevreost,
stekt i 10 minutter på 200 grader.
(som alle andre varme ting som ble laget)
-enkelt og greit...
Butterdeig med tapenade av sort oliven.




Minihamburgere av kylling/kalkun farse,
(rullet til pølse for lettere å kunne skjæres opp)
Blinis som hamburgerbrød.
litt sylteagurk, løk og salat,
en tannprker som holder alt sammen og voila..


 Ost ble gjordt enkelt da det var få ostespisere blant oss,
må innrømme at det ikke var mye plass igjen heller ;-)


 Til dessert valgte vi å lage en kake,
men det er selvfølgelig mulig å fortsette i samme stil med mini søte fristelser :-)

Kaken er Chantelle sin design,
dessverre hadde jeg ikke god tid til gjennomføringen,
det gikk utover pyntingen og ikke smaken ;-)

Napoleonskake:



Oppskrifter finner du på siden her allerede,
men lurer du på noe er det bare å legge igjen en kommentar,
blinis: minipannekaker kommer om noen dager ;-)



 Riktig Godt Nytt År til alle lesere !!!



En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook : 
-alle nye innlegg blir satt opp der...
 I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

2 kommentarer:

...til stor glede for bloggforfatteren :-)