12. jan. 2014

Solkake , glutenfri og sukkerfri...

Solen har snudd og dagene blir lenger,
dette må feires og da foreslår jeg en rask og sunn Solkake :-)



Det er søndag så sett i gang ;-)

Nøttebunn: 

4 egg
100 g malte nøtter
1 ts bakepulver

Sett ovnen på 180 grader med varmluft, eller 190 uten.

Pisk eggene til stiv eggedosis,
 bland bakepulveret i de malte nøttene (jeg brukte hasselnøtter), 
og rør de inn i eggedosisen.

Ha røra i smurt kakeform på ca 24 cm.

Stekes midt i ovnen i ca 25-35 minutter, 
sjekk underveis, 
en bakepinne eller spagetti skal komme tørr ut ;-)

Imens finner du frem fyllet til kaken,
du kan velge selv hva du har for hånden,
hos meg kom det norske molter til Jul og de var gule som solen ;-)
-ananas -appelsin -mango -kaki/sharon



Del kaken i to.
Legg en hel bunn på ett fat og dynk den med agavesirup kokt opp med litt moltesaft.
Bunn nr 2 skjærer du ut en ring i midten, deretter trekanter i ring rundt... se bilde...
Dynk bitene med agave...




Pisk krem, bruk kokosmelis eller annet søtestoff istedetfor sukker hvis du har.
Ha molter (eller annet) på kakebunnen,
 ha på kremen, dryss sjokoladepulver over, med hjelp av en sikt.
Legg solen oppå.
Smør krem på solen, så godt du kan uten å røre sjokoladepulveret...




Lag en sol med multer, eller ananas, appelsin etc.


Da kan dere feire at solen og lengre dager er på vei :-)



En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :


 -alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

2 kommentarer:

  1. Spennende oppskrift! Liker at du bruker glutenfritt og sukkerfritt :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk :-)
      -blir mer og mer glutenfritt og sukkerfritt her !

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)