26. nov. 2012

Kvikk Torsk på Indisk vis med kokosmelk

Det er noe med blandingen av indisk krydder som gjør all mat god, jeg ihvertfall bare elsker det...

Det er heller ikke nødvendig å bruke chili eller å bruke mye chili, det er forskjellig fra hvilke deler av india hvor sterk maten er og sikkert fra familie til familie. 
Jeg lager maten uten chili da jeg har ett par veldig sarte sjeler rundt bordet. 


Etter å ha laget en utrolig god sprøstekt indisk fisk for noen uker siden, var det på tide å prøve en rett med kokosmelk.


Torsk med Kokosmelk a la India


4 personer

5-600 gram torsk (eller annen fisk)

1/2 ts salt
3 ss sitronsaft
1 ss paprikapulver
1 ss cumin
1 ss garam masala
(1/2 ts chili)
3 hvitløkfedd
2 cm ingefær
2 dl kokosmelk

Vask fisken og mariner den i salt og sitron i minst 20 minutter.

Sett ovnen på 200 grader.

Bland sammen krydderene og gni på fisken på alle kanter, har du det travelt som meg 
så strø det jevnt utover. Hell kokosmelke over og sett i ovnen. 



La steke ca 10-15 minutter, men det kommer ann på mengden fisk og ikke minst tykkelsen, 
min var ganske tykk, og ble godt stekt.


Til dette kan man selvfølgelig servere en tradisjonell ris, som er veldig godt til Indisk mat, 
men jeg ville nå ha grønnsaker. 


 Her servert med helt vanlig dampet gulrot og blomkål med en spinat-purre surrete blanding ;-)


Bon Appétit !


Har du en god oppskrift på Indisk fisk så blir jeg kjempeglad om du vil dele den i kommentarfeltet under, gjerne med link hvis du har en blogg :)

Ha en fin dag!



2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Kjempegodt !

      ..og det indiske kjøkkenet åpner for nye smakstilsetninger ;-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)