7. apr. 2013

Ovnstekt Crispy Makrell

Sprøstekt fisk som makrell og små ørret er kjempegodt,
 men stekeosen på kjøkkenet er ikke like hyggelig...

Stek den i ovnen og problemet er ikke lenger noe problem :-)

Slik gjør du for å få en sprø, 
deilig panert fisk til lunsj eller middag på 15 minutter.


Ørettene mine  er fisket i ett lite vann (slipt ut for å så bli fisket opp :-P ),
de har derfor godt av å få ligge ett døgn i melk.




Sett stekeovnen på ca 210 grader.

Vask og rens filetene godt.
Skjær av hodet og fra magen mot halen så den er helt åpen, 
ta tak i ryggraden og trekk den ut og bakover, 
bruk fingrene til å hindre kjøttet i å bli med og snart har du en benfri flat filet.

Du kan beholde de hele eller dele de i to.

Rør sammen ett egg i ett lite fat, dypp fiskene i eggeblandingen.

I ett ildfast fat legger du noen biter med smør,
  deretter fiskefiletene med skinnet opp.

Strø mel over filetene, jevn ut litt med fingrene.

Ha på sesamfrø, salt,  pepper og annet ønsket krydder.


Sett fatet høyt i ovnen, 
etter 5 minutter tar du det ut og øser litt av smøret over filetene,
 eller legg på noen klatter med smør, det er nå de skal bli sprø.

Sett de inn ca 5 minutter til og deretter er det bare å nyte herligheten uten stekeos ;-)

Her ble de lunsj for to med en deilig potetomelett ved siden av.

Potetomeletten lagde jeg mens fisken stekte:
Varm smør i stekepanna mens du skreller en stor potet, 
sjær den i tynne skiver, legg skivene i den varme panna.
Rør ett egg inn i egget du vendte fisken i (så ingenting går til spille), 
snu potetskivene og helle egget over, litt gressløk e.l. 
Legg på lokk og la stå 1-2 minutter.


Server fisken med litt sitron, aioli, agurk og omelett ved siden av.
- har du plass til en liten bit brød er det en ypperlig måte å rense tallerkenen på. 




-og selvfølgelig ett dryss med gressløk eller persille til slutt :-)


Hvis du trodde du ikke likte fisk, har du nå funnet ut at det er faktisk veldig godt ;-)

Bon Appétit !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)