27. apr. 2013

Krydret Kanin

 En rett med kaninkjøtt (bruk gjerne kylling) som er svakt krydret, passer til det milde kjøttet, meget godt mottatt rundt middagsbordet hos oss.
Alle fortsatte å spise selvom det ble oppdaget at det ikke var høne med ører, men kanin :-)

 


Krydret Kanin


4 porsjoner

1/2 - 1 kanin (700g)
1 ss presset hvitløk
3 ss olivenolje
2 ss kokos
4 ss sitronsaft
2 ss honning
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts paprikapulver
1/4 ts malt muskat  
1/4 malt kanel
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss sesamfrø



Bland alle ingrediensene og mariner kaninkjøttet (som du har delt i mindre biter).  
La stå minst ett par timer, men gjerne over natten. 

Varm opp stekeovnen til 210 grader. Uten varmluft.
Ha kaninen m/marinaden og litt smør i en ildfast form.
Stekes totalt 20 minutter, ta formen ut etter 10 minutter og snu alle bitene, 
ha eventuelt litt vann+ mer smør  i formen hvis nødvendig.
Skru ned til 180 grader  og la steke 10-15 minutter til, husk å snu bitene.




Jeg serverte asparge og rotmos til :-)



Bon Appétit !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)