6. juni 2014

Rissalat til selskap

-ett av mine bidrag til kommynestyrets valglunsj her jeg bor :-)

Familieselskap eller avslutningsfester krever flere enkle retter her i Frankrike,
 da er det populært med en rissalat.
Ofte er den laget med tunfisk,
men her i Frankrike serveres jo gjerne en og en rett...

Jeg valgte å holde meg til grønt siden den skulle serveres ved siden av grillet kjøtt.

Voila!





ca 20 personer ved koldtbord, eller 10 som eneste tilbehør.


Rissalat

500 g langkornet ris
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 rød paprika
3 løk
1 boks sorte oliven uten sten
Gressløk

Vinaigrette:
1/2 dl eddik
3 ss sennep
1/2 ts salt
1 ss sukker
1/2 ts pepper
2 hvitløkfedd
2 dl god olivenolje

Vask ris i mange vann til vannet blir klart,
dette for at risen ikke skal klebre.
Risen var selvfølgelig kortreist fra Carmargue, 
noe annet vil ikke passet seg ;-)
Kok risen etter anvisning på pakken, som regel 10-12 minutter i 2 liter vann.
Skyll den i kaldt vann med en gang den er ferdig kokt.
La avkjøles.

Skjær paprikaene i små biter, 
du kan her erstatte med andre grønnsaker hvis ønskelig,
 f.eks:
gul-mais
rød-tomat
grønn-erter
Løk skjæres i små biter, likeledes oliven.
Gressløk klippes.

Bland dressingen:
Eddik, sennep, hvitløk, sukker og krydder vispes sammen, rør inn olivenolje.

I en eller to store boller legger du lagvis, ris, grønnsaker, gressløk og dressing.
Bland alt godt og ha i serveringsfat.

Hold igjen litt gressløk til pynt.



 Salaten ble god og godt mottatt, til tross for de europeiske valgresultatene ;-)



.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


2 kommentarer:

  1. Dette ser utrolig friskt og godt ut.

    SvarSlett
  2. Veldig godt og passer som sommermat, herlig grilltilbehør siden det kan gjøres ferdig i god tid :-)

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)