12. des. 2015

Laks - Ørret m/eggerøre til Forrett eller Lunsj

Tips til servering av gravlaks/røkelaks/rakørret etc. som forrett, til lunsj eller på koldtbordet,
du kan bruke små boller til porsjoner eller en stor bolle til koldtbordet.



Jeg har brukt egg, røkt ørret,hvit geitost og dill,
samt servert agurk og aioli-majones (oppskrift HER) ved siden av.


Eggerøre lager du ved å vispe egg (tilsett eventuelt 1-2 ss vann/fløte per egg),
ha i salt og pepper. Beregn 2 egg per person.
Varm en stekepanne med ghee (smør) eller kokosolje.
Ha i eggeblandingen og skyv med en flat stekespade eggerøra rund i panna, den skal stivne men ikke brenne seg fast, ved å skyve den rundt glir det ustekte ned og stivner i tur og orden.
Når alt er stivt er eggerøra ferdig.

Dekk innsiden av bollen(e) med laks/ørret, fyll med eggerøre,
legg skiver med hvit geitost i bunnen (valgfritt).
Snu bollen over på serveringsfat.
Pynt med dill som også er en god smak til fisk.


For de som ikke liker fisk går det like fint med kjøttpålegg.


Kjempeflott i stor versjon til buffet på 1. juledag.


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...



På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)






.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)