16. mai 2013

Glutenfri Blomster Clafoutis

Glutenfrie retter er kjærkomne for mange etterhvert som man blir obs på glutenenergi, 
for oss andre (som ikke hvet om vi har det ;-) , 
er det faktisk godt med desserter og bakverk som ikke må innholde mel.


Her en Dessert inspirert av en løvetannpannekake, 
gjordt om til en herlig blomsterdessert hvor melet er erstattet av malte mandler.

Blomstene som er brukt er skogsfioler og løvetann (kunn det gule), ca en neve til sammen.
NB! Du må gjerne bruke hestehovblomster, stemorsblomster eller roser :-)

Kok en sirup av 1/2 dl sukker og 1 dl vann, ha i blomstene og la trekke 10 minutter.



bland sammen 1 dl fløte, 1 dl malte mandler og ett egg.


Bland sammen de to blandingene.
Smelt litt smør i en liten stekepanne på mddels varme (eller stek i form i ovnen).
Legg på lokk og la stivne, ca 5-8 minutter.



Has på fat og pyntes med friske eller kandiserte blomster.


-og har du ikke blomster, da kan du ha i en smaksessens eller friske bær...

Bon Appétit !




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)