13. mai 2013

Omelett med Brennesle og Laks

Kokt brennesle alene har en litt spesiell smak,
det er vel derfor den ofte brukes i suppe med sterk buljongsmak og med fløte ;-)

...men den kan også brukes på andre måter...




Forøvrig er Brennesle stappfull av vitaminer og mineraler,
så har du mulighet så bruk den ;-)

Etter å ha plukket må det skylles/vaskes...
Deretter kan du forvelle den i kokende vann, dvs du koker opp vann har i fangsten og koker opp, sil av vannet (som f.eks. kan brukes i suppe). Brenneslen er klar til bruk.


 


Omelett med Brennesle og Laks

4 dl brennesletopper (nyplukket)
200 gram røkelaks
5 egg
pepper
Hvit chevre ost (eller annen)

 Visp sammen eggene med litt vann og pepper.


 Varm opp stekepanna med litt smør og ha  brennesle og laks, når det begynner å bli varmt helles eggeblandingen over, fordel godt og la stivne på svak varme under lokk.



 Ha på Chevreosten skjært i ringer eller terninger. 
La stivne under lokk.




Serveres med litt grønnsaker til lunsj eller middag :-)


Bon Appétit !




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)