19. mai 2013

Hvit Aspargessalat med spekeskinke

Hvit Asparges er perfekt til å lage salater av, 
de kan også brukes (kokte) direkte i grønne salater, i aspargessuppe osv.

Les mer om de forskjellige typer asparges og tilberedning HER



Her er det laget en salat med spekeskinke (hjemmelaget :-) , 
hjemmelaget majones, gressløk og ovnsbakt asparges (du må gjerne bruke grønn). 
Mengder bestemmer du selv utifra hva du har og hvor mange du lager til.

Til 4 personer brukte jeg:

4 ss majones
2 ss sitronsaft
4 ss klipt gressløk
1 tykk spekeskinkeskive (ca 100 g)
400 gram asparges
salt og pepper

Oppskrift på majones finner du HER


Aspargesen skrelles og knekkes der hvor den knekker lettest, 
se HER for eget innlegg om asparges.


Kokes i ca. 15 minutter, eller stekes i ovn på 200 grader i 10-15 minutter.


Skjær aspargesen i biter, før eller etter koking og avkjøl.
Alt blandes og danderes på ett fat med f.eks. tomat og agurk som gir litt farger,
Aspargestopper og gressløktopper til pynt :-)



Serveres som forrett, del av koldtbord/buffet, til lunsj... med godt brød til,
oppskrift på hjemmelaget baguette, finner du HER



Bon Appétit !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)