5. mai 2013

Løvetann - Pissenlit

Løvetann

Bok om løvetann og alle dens egenskaper og hvordan du kan bruke den finner du HER





Latinsk navn:Taraxacum officinalis
Familie: astéracées
På fransk også kalt Dent de Lion = Løvetann ;-)
  •  Hele planten er spiselig, røtter, blader, blomster og knopper.
  • Næringsinnhold: høyt innhold av mineralsalter: sodium, potassium/kalium, magnesium, jern og phosphore. Mye provitamin A, mye vitamin PP, C, B2, B1 og E. Røttene inneholder inuline.
  • Medesinsk er den brukt mot leverplager, nyre-gallesten, mot høyt blodtrykk, hudsykdommer m.m.
Les mer om alt dette og opprinnelse, forekomst etc. HER
http://rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/tara_off.htm

Røtter, blader, knopper og blomster kan brukes. Unge blader til salat, andre blader (de eldste bladene er bittre) kan kokes, har en smak av rosenkål når den er kokt. Røtter skrelles, skjæres i biter og legges i vann en time og  kan kokes og brukes i puré/stappe eller suppe, knopper brukes som kapers.


Oppskrifter kommer,
- hvis du vil prøve ut en oppskrift på Løvetannhonning som krever mange blomster, så si ifra ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)