2. mai 2013

Aspargessuppe

Klassiker, som må prøves :-)


Mild god og enkel suppe, jeg lager den uten buljong men det er jo selvfølgelig valgfritt, 
men skal det være asparges så skal det være asparges...

Forøvrig en måte og bruke opp skrell og avskjær (godt vasket) av asparges ;-)

Ekte Aspargessuppe

Til ca 4 porsjoner eller 6-8 forretter

500 g Asparges
2 poteter
1 løk
7,5 dl vann
laurbærblad-timian
2 dl fløte/creme fraiche
1 eggeplomme
salt-pepper

Vask og skrell aspargesen, knekk av en nederste harde delen.


Kok først opp vann med alt av skrell og avskjær, 
kun for å utnytte smaken i restene, de er for trevlete til å spises :-)

La koke ca 15 minutter.

Imellomtiden skreller og skjærer du løk og  poteter  i biter.
Skjær av aspargestoppene og resten av stilkene i små terninger.

Hell den kokte blandingen igjennom en sil for å ta vare på kokevannet, 
du må gjæne knuse og presse så mye av aspargesen som mulig igjennom silen.




Smelt litt smør i en kjele og ha i løken,
la det surre litt før du har i poteter og aspargesen (untatt toppene).


Hell over kokevannet du har silt av og la koke 20 minutter.
Ha suppen i en kjøkkenmaskin og knus til puree, eller bruk en stavmikser rett i gryta.

Ha i aspargestoppene og la koke noen minutter.

Bland sammen fløte og eggeplommen,
 rett før servering røres bandingen inn i suppa, men den må ikke koke etter dette.


Smak til med salt og pepper.

Det er lov å pynte litt for gjester og for moro skyld,
for å få ett litt penere resultat bør du bruke creme fraiche som røres litt og ha i en sprøyte (for kakepynting),
da får du ett jevnere resultat enten du vil lage en ring eller ett mønster.
Lager du en ring kan du bruke en kniv til å lage mønster.
Her er noen av resultatene når min kreative datter pyntet suppe til halloween:



Her tilbake til Aspargassuppen,
raskt pyntet med litt creme fraiche og aspargestopper:



Bon Appétit :-)

-du kan lese mer om Asparges HER



2 kommentarer:

  1. Høres nydelig ut. Skal garantert prøves. Blir sulten av å kikke på bloggen din. Mye spennende😊klem fra lisebeth

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy, takk skal du ha og velkommen tilbake !

      Du har en flott blogg du også ;-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)