14. mai 2013

Desserter med Hestehov

Her kommer to oppskrifter på dessert med hestehov, 
de er laget av  Rebekka som har bloggen Suppe og Synd : 
http://suppe-og-synd.blogspot.no

Innlegget er skrevet av Rebekka og alle bilder er også hennes :-)

 

Hestehov

På oppfordring fra Hege på fra godt-sunt-og-billig lagde to oppskrifter med hestehov (!).  
Jeg lager jo sjelden desserter, men det ble hestehov-panacotta og hestehovkrem. 
Det har aldri slått meg at man kan spise disse fine vårblomstene, så det var en morsom utfordring. 
Oppskriftene er Hege sine.

Hestehov Panacotta


4 personer
 
2,5 dl fløte
40 blomster 
2 g gelatin
kaldt vann
12 g sukker
Til pynt: (kandiserte blomster)
 
20 blomster, 1 eggehvitte, sukker:
 
-pisk eggehvitten litt og pensle på (eller dypp) blomsten, strø på sukker og tørk de.
Pannacotta: Ha gelatinen i 2 ss kaldt vann
Kok opp 1,25 dl fløte med blomstene , la stå og trekke 1 time(uten varme). sil blandingen.
Smelt gelatinen i micron (tid?) bland i den silte (kalde)fløteblandingen.
Pisk 1,25 dl fløte til krem med sukkeret.
Bland de to blandingene, ha i 4 skåler 
Pynt med de kristaliserte blomstene.
 
Blomsterbladkrem

Denne ble litt fail, for kremen skar seg kort etter at jeg blanda den sammen, 
så jeg har bare dette ene bildet (som sagt, desserter er ikke min greie..), 
men smaken ble god i det minste.

4 dl vann
3 ss blomsterblad(det gule på bomsten)
60 g sukker
60 g honning
litt safran (gurkemeie)
4 eggeplommer
2 dl fløte
3 eggehvitter

-Kok opp vann med blomsterbladene la trekke i 10 minutter, 
-ha i safran, sukker og honning og la koke inn til 1,5 dl (sirup)
-pisk sammen eggeplommene og tilsett den varme sirupen, varm opp under omrøring så det tykner (til ca 80 grader-vær forsiktig så dt ikke blir eggerøre)
-avkjøl
-2 dl fløte piskes til krem
-eggehvittene piskes stive 
de tre blandingene blandes

Pynt med blomster...
 

Bloggen til Rebekka, suppe og Synd  finner du HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)