29. mai 2013

Agurkurt - Bourrache

Norsk navn: Agurkurt
Fransk navn: Bourrache
Latinsk navn: Borago officinalis

Familie: Rubladfamilien





Opprinnelig fra middelhavsområdene, men den dyrkes over hele verden.

Næringsinnhold: vitamin A og vitamin C, kalium, kalsium, m.m.

Hele 'overjorden' delen av planten er spiselig,
blomstene er godt kjent brukt som pynt.

Smaken er lik agurk.

Unge blader kan spises rå og eldre må gjerne kokes (grateng, suppe...).


 Skal kun spises i små mengder.


Agurkurt brukes bl.a. ved urinveisinfeksjoner, feber, den er beroligende...

Du kan lese mye mer om agurkurt og dens medesinke bruk på rolv.no HER




På tide å så, hvis du ikke allerede har gjordt det,
planten sprer seg ofte selv hvis den først er introdusert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)