16. sep. 2016

Ukemeny 38/2016 det er litt høst...

September er for meg begynnelsen på høsten, en herlig tid med masse godt i naturen som sopp og bær og også mye frukt, i hagen er det fortsatt masse sommer grønnsaker og det begynner å bli mye høstgrønnsaker, altså ingen problemer med utvalget, for ikke å snakke om at det jaktes...
Bruk avene fra naaturen gjærne hver dag nå som de er i sesong, frys ned og sylt eller tørk :-)

så mitt forslag til meny for uken som kommer:

Lørdag er det tid for litt godfisk ;-)
Her blir det steinbitthale med rekesaus og stekte godbiter fra hagen (pourpier og paprika på bildet)
-har du vært på sopptur er stekt sopp i salatblader perfekt forrett.


Søndag er perfekt dag for stek og siden fryseren må tømmes før jakta blir det villsvinstek, soppstuing og grønnsaker  f.eks.: grønne bønner, brokkoli og nypoteter, litt rå paprika eller tomat gir fine farger på talerken, det gjør de blå potetene på bildet også.Etter blå poteter har jeg også lilla blomkål og den er stilig i en grønnsaksblanding,
her med pourpier, purre og paprika, sopp ?. Mandag er fiskedag her og det blir derfor fisk ved siden av.Tirsdag blir det kokt suppe på restene av villsvinet, med tomater og diverse fra hagen. Sopp må gjærne bli med i gryta og det samme med tyttebær.Kokt gresskar på Onsdag, gresskar er supergrønnsak og jeg har maaange så det er bare å begynne... Jeg blander i litt andre grønnsaker, løk-purre-paprika... Kjøtt ved siden av hvis det er rester fra søndag eller fisk hvis det er rester fra mandag...Torsdag er fin dag for en stor salat med masse tomat, hagen renner over og ellers alt som må brukes opp, rester er ofte godt i salat... Kantareller kan has rå i salaten, eller stekte.Fredag er jeg sikkert litt lat før helgen og supperester er perfekt !
..med eventuelle andre rester som må brukes opp det er bare å blande inn.
Vil du ha noe mer 'kult' kan du la det være saus til taco, miks den litt, krydre eventuelt litt tomatpuree og suppen er blitt tacosaus, salat, mais og litt rester som fyll.To forslag til dessert denne uken:

Nypegele:
Plukk nyper vask dem og fjern stilken eller den visne blomsten. Kok de ti minutter i litt vann og mos massen, press den deretter igjennom en sil for å fjærne stener og bland eventuelt ut med litt vann, ha i honning eller sukker hvis du vil ha den søt. Bruk agar-agar eller gelatin for å lage gele. Serveres med kokoskrem, rømme eller is og ett kaneldryss.Sjokoladekake med karameliserte rødbeter, oppskrift HERHa en fin uke :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)