22. des. 2015

Pinnekjøtt tilbredt i ovnen

.
Ikke noe problem å tilberede pinnekjøtt på den tradisjonelle måten,
men det går kjempefint gjøre det litt annerledes,
ingen forskjell i smaken,
litt mørere...
...og det beste av alt hvis du jobber eller ute hele dagen kan det settes på om morgenen,
å passe seg selv hele dagen ;-)



Prinsippet er enkelt:

Langtidssteking på lav varme i buljong.

Vi hadde pinnekjøtt siste Søndag i Advent og siden jeg siste drøye timen før servering måtte hente Vanessa som kom hjem til Jul, tilberedte jeg alt på forhånd inkl. stappe etc. og når vi endelig var tilbake var maten varmet opp og servert etter 20 minutter ;-)

Pinnekjøtt tilbredt i ovn

Velg en kjele som kan has i ovnen, eller ett stort stekefat,
logisk nok må du ha plass til mengden Pinnejøtt du skal tilberede:
i verste fall kan du bruke en langpanne med høye kanter som du dekker med aluminiumsfolie.

Ingredienser:

Pinnekjøtt (200-400g /person)

Buljong:
2 gulrøtter
1 løk
1 purre
litt sellerirot
hel pepper
urtekvast

Saus:
Kremfløte

Kålrotstappe:
kålrot (ca 150g/person)
eller gresskar
(butternut anbefales)

Rosenkål, Erter eller Poteter

Forberedelser:

Vann ut pinnekjøttet fra 12-24 timer,
bytt vann når du kan.

Grovdel grønnsakene til buljong og ha i kjelen,
tilsett vann til ca halvfullt og pepper, urter.
Legg i pinnekjøttet og kok opp.

Sett ovnen på 90 grader og når kjelen er kokt opp,
inn i ovnen for en hel dag,
Sjekk kjøttet en time før servering,
når du skal tilberede resten (hvis det ikke er gjort).
Hvis det ser ut som kjøttet trenger litt mer steking kan du sette opp varmen, 
det er forøvrig godt når det er litt grillet.

Kålrot:
Skrell og skjær kålrot i biter,
kok de møre i vann. 
Mos de med smør eller kraft fra pinnekjøttet,
smak til med salt og pepper.




Grønnsaker:
Kokes møre og varmes opp i litt av pinnekjøttkrafta.




Saus:
Kok opp lik mengde av kraft og fløte.
Du kan pepre men den er sikkert salt nok.

Har du gjort alt klart på forhånd og det har blitt kaldt varmer du opp i ildfaste former i ovnen,
80-90 grader i 20 minutter.
Du kan også gjøre siste etappen som f.eks. varme opp den allerede moste kålroten med pinnkjøttkraft,
steke de kokte rosenkålene i fett fra pinnekjøttet osv.

Server med Aquavitgele eller ripsgele, tyttebær etc.



En lett forrett og veldig lett dessert ble perfekt til pinnekjøttet,
så alle kunne spise så mye de bare greide uten å måtte holde igjen plass.

Meny

Agurk kanapeer m/cuminmascarpone og Ørretegg.
x
Pinnekjøtt, Butternut Mos, Rosenkål og Akevittstjerner
x
Appelsindessert





Kos deg med Pinnkjøtt i Jula ;-)

(Ideen fikk jeg på tv3 (internett) og Pinnekjøtt a la Hellstrøm)


En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)