Baconskåler er utrolig populære og enkle å lage,
de kan fylles med mye forskjellig og serveres til frokost, lunsj, middag eller i en Festmeny.
Fylte Baconskåler
per skål
2 skiver bacon
ca 1 dl Asparges
salt
pepper
Begynn med Aspargesen:
Frisk asparges behøver du ikke gjøre noe med annet enn å dele den i ca 2cm lange biter,
frossen asparges forvelles i kokende vann med salt. Hermetisk eller melkesyregjæret asparges skylles og delles opp.
Bruk et muffinsbrett eller ramarquinformer/små boller,
klipp baconbitene i to, legg de to bredeste i bunnen og opp kanten på hver side,
de to ande bitene rundt kanten som er igjen, de må gjærne overlappes litt.
Legg Asparges i midten. Kvern litt pepper over og eventuelt litt salt hvis de er ferske.
Stekes ca 10 min ved 180 grader.
Sitronsmør
pr porsjon
1 ss godt smør, mykt
1 ts sitronsaft
1 ts klippet persille
1/2 ts revet sitronskall
(salt hvis smøret er usaltet)
(1/2 ts ringblomstblader)
Ha alt i en bolle og rør til godt blandet,
hvis smøret er hardt la det stå på ett lunt sted så det blir mykt.
Ferdig blandet has smøret i en plastfolie og rulles til en tynn pølse,
hvis du har små smørskåler kan du fylle disse...
Sett kaldt minst en time.
Baconformene kan forberedes på forhånd og oppbevares i kjøleskapet eller noen timer på benken.
Stekes før servering og flyttes over på en asjett.
Server en porsjon smør ved siden av som hver enkelt smelter på toppen av aspargesen,
eller legg en skive smør rett på aspargesen ved servering.
Alternativer:
Asparges kan byttes ut med Erter, grønne bønner, gresskar, (poteter),
men unngå det du eventuelt serverer til de andre rettene.
Sitron er spesielt godt til Asparges, til andre grønnsaker kan du eventuelt bytte det ut med krydder, rom, tomatpure, sennep...
.
Følg med for de neste rettene i 12- retters menyen,
som du kan se HER
i god tid til Nyttårsaften :-)
.
de kan fylles med mye forskjellig og serveres til frokost, lunsj, middag eller i en Festmeny.
Fylte Baconskåler
per skål
2 skiver bacon
ca 1 dl Asparges
salt
pepper
Begynn med Aspargesen:
Frisk asparges behøver du ikke gjøre noe med annet enn å dele den i ca 2cm lange biter,
frossen asparges forvelles i kokende vann med salt. Hermetisk eller melkesyregjæret asparges skylles og delles opp.
Bruk et muffinsbrett eller ramarquinformer/små boller,
klipp baconbitene i to, legg de to bredeste i bunnen og opp kanten på hver side,
de to ande bitene rundt kanten som er igjen, de må gjærne overlappes litt.
Legg Asparges i midten. Kvern litt pepper over og eventuelt litt salt hvis de er ferske.
Stekes ca 10 min ved 180 grader.
Sitronsmør
pr porsjon
1 ss godt smør, mykt
1 ts sitronsaft
1 ts klippet persille
1/2 ts revet sitronskall
(salt hvis smøret er usaltet)
(1/2 ts ringblomstblader)
Ha alt i en bolle og rør til godt blandet,
hvis smøret er hardt la det stå på ett lunt sted så det blir mykt.
Ferdig blandet has smøret i en plastfolie og rulles til en tynn pølse,
hvis du har små smørskåler kan du fylle disse...
Sett kaldt minst en time.
Baconformene kan forberedes på forhånd og oppbevares i kjøleskapet eller noen timer på benken.
Stekes før servering og flyttes over på en asjett.
Server en porsjon smør ved siden av som hver enkelt smelter på toppen av aspargesen,
eller legg en skive smør rett på aspargesen ved servering.
Alternativer:
Asparges kan byttes ut med Erter, grønne bønner, gresskar, (poteter),
men unngå det du eventuelt serverer til de andre rettene.
Sitron er spesielt godt til Asparges, til andre grønnsaker kan du eventuelt bytte det ut med krydder, rom, tomatpure, sennep...
.
Følg med for de neste rettene i 12- retters menyen,
som du kan se HER
i god tid til Nyttårsaften :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)