En liten enkel mellomrett i en lang meny,
eller til tapasbordet.
Tartar av Kamskjell
per person
1 stort kamskjell
smør/ghee
salt, pepper
1 ts olivenolje
dill
Stek kamskjellene i masse smør/ghee på svak varme i ca 1 minutter per side,
avkjøl i pannen ( kan også brukes rå).
Skjær kamskjellene i små terninger.
Bland litt salt og pepper med olivenolje og rør inn bitene.
Ha i små serveringsskåler, dekk til og sett kjølig til servering.
En dillkvist til pynt :-)
Mine ble servert med Champagnesorbet,
men det kan også serveres hver for seg.
Porsjonsstørrelse:
1 kamskjell er veldig lite og passer perfekt til en 12-retters, ved færre retter anbefaler jeg 3-5 per person. Til tapas - fingermat kan du lage 2-3 porsjoner av hvert skjell.
Alternativt kan du bruke andre skalldyr, torsk, krabbe, tropisk fisk etc.
Lutefisk rester .
Som nevnt behøver ikke kamskjellet stekes, den kan serveres rå som til sushi.
Ferske kamskjell fryses i 24 timer hvis de skal brukes rå,
kjøpte frosne anbefaler jeg å steke da det gir litt smak.
eller til tapasbordet.
Tartar av Kamskjell
per person
1 stort kamskjell
smør/ghee
salt, pepper
1 ts olivenolje
dill
Stek kamskjellene i masse smør/ghee på svak varme i ca 1 minutter per side,
avkjøl i pannen ( kan også brukes rå).
Skjær kamskjellene i små terninger.
Bland litt salt og pepper med olivenolje og rør inn bitene.
Ha i små serveringsskåler, dekk til og sett kjølig til servering.
En dillkvist til pynt :-)
Mine ble servert med Champagnesorbet,
men det kan også serveres hver for seg.
Porsjonsstørrelse:
1 kamskjell er veldig lite og passer perfekt til en 12-retters, ved færre retter anbefaler jeg 3-5 per person. Til tapas - fingermat kan du lage 2-3 porsjoner av hvert skjell.
Alternativt kan du bruke andre skalldyr, torsk, krabbe, tropisk fisk etc.
Lutefisk rester .
Som nevnt behøver ikke kamskjellet stekes, den kan serveres rå som til sushi.
Ferske kamskjell fryses i 24 timer hvis de skal brukes rå,
kjøpte frosne anbefaler jeg å steke da det gir litt smak.
Følg med for de neste rettene i 12- retters menyen,
som du kan se HER
i god tid til Nyttårsaften :-)
.
som du kan se HER
i god tid til Nyttårsaften :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)