Sjokolade til JUL er ett must,
butikkene bugner av all kjent sjokolade og da spesielt disse Orangettene her i Frankrike.
Her er min hjemmelagde variant,
i kort og lang versjon ;-)
Orangettes - Syltet Appelsinskall
Kortversjon:
3 Appelsiner: saft + skall
2 dl honning (suker)
1 plate mørk sjokolade
Langversjon:
3 appelsiner: saft + skall
2 ss salt
2 dl honning (sukker)
(rosmarinkvister)
Sjokoladetrekk:
25 gram sjokoladesmør
100 gram 100% sjokoladepulver
eventuelt smak: chili, kanel...
Kortversjon:
Press saften av appelsinene, ta vare på skrellet som du skjærer i lange strimler.
Kok opp saften med honning (evnt. sukker) og ha i strimlene.
Kok i 30-60 minutter, smak på dem de skal være godt innkokt og saften sirupsaktig.
La de drypptørre på en rist (minst en time, men gjærne over natten).
Smelt sjokolade i vannbad og dypp strimlene halvveis i sjokolade, la stivne på rist.
Langversjon (litt mindre smak av skallet):
Press ut saften og skjær skallet i strimler,
legg strimlene i vann hvor du har rørt ut 1 ss salt over natten.
Neste dag koker du opp nytt vann og resten av saltet,
ha i appelsinskallene og la koke i 5 minutter, hell ut vannet og skyll strimlene.
kok opp Appelsinsaft med honning og rosmarinkvistene og ha i appelsinskallene.
La koke ca 1 time (med lokk). Bruk svak varme og pass på at det ikke blir for karamell,
det skal tykne litt men ikke koke helt inn.
La strimlene drypptørre på rist i 24 timer.
Smelt sjokoladesmøret og rør inn sjokoladepulver med smak hvis du ønsker det,
er selv utrolig glad i chili varianten :-)
Dypp hvert skall 2/3 i sjokoladen og legg de tilbake på risten.
Når sjokoladen er stivnet er de ferdige,
oppbevares i tett boks (hvis de varer lenge nok da ;-)
Fine til gaver og kjempegode til kaffekos :-)
Husk å bruke Appelsiner som ikke er sprøytet,
ihvertfall ikke etter innhøstning ...
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Bare så utrolig godt! Særlig de med litt chillismak.
SvarSlett