Gambas er ett must til julemiddag i Frankrike de tilberedes på mange måter,
og her er mitt forslag til en forrett med sitron,aioli og ertegele.
Du trenger:
Ertegele:
erter
agar agar (gelatin)
Majones/Aioli:
3 eggeplommer
1 ss sennep
1/2 ts salt
3 dl olivenolje (raspolje)
hvitløk
2-3 ss sitronsaft
gambas/store reker
Pynt:
Pynt:
dill
sitron
Slik gjør du:
Ertegele lager jeg helt enkelt ved å koke opp frosne erter i saltvann, krydre med pepper og salt, koke opp litt vin eller vann m/sitron med agar-agar pulver (4 g til 5 dl for stiv gele), hell i ønskede former.
Lag majones ved å vispe eggeplommer, sennep og salt, når det begynner å bli hvitaktig tilsetter du olivenolje i dråper (tynn tyn stråle) mens du visper kraftig, hvis det blir litt mye olje visper du godt før du igjen fortsetter å tilsette. Blandingen skal tykne og bli stivere og stivere.
Rør inn presset hvitløk etter ønske, sitronsaft og smak til med salt.
Du kan selvfølgelig også ha i chili , pepper, urter etc.
Gambas kan has i kokende saltvann, stekes i ghee eller grilles i ovnen,
noen minutter til de er gode å røde :-)
Dander på tallerkener og pynt med sitron og dill.
:-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)