7. des. 2015

Gambas med Aioli...

Gambas er ett must til julemiddag i Frankrike de tilberedes på mange måter,
 og her er mitt forslag til en forrett med sitron,aioli og ertegele.


Du trenger:

Ertegele:
erter
agar agar (gelatin)

Majones/Aioli:
3 eggeplommer 
1 ss sennep
1/2 ts salt
3 dl olivenolje (raspolje)
hvitløk
2-3 ss sitronsaft
gambas/store reker

Pynt:
dill
sitron


Slik gjør du:

Ertegele lager jeg helt enkelt ved å koke opp frosne erter i saltvann, krydre med pepper og salt, koke opp litt vin eller vann m/sitron med agar-agar pulver (4 g til 5 dl for stiv gele), hell i ønskede former.

Lag majones ved å vispe eggeplommer, sennep og salt, når det begynner å bli hvitaktig tilsetter du olivenolje i dråper (tynn tyn stråle) mens du visper kraftig, hvis det blir litt mye olje visper du godt før du igjen fortsetter å tilsette. Blandingen skal tykne og bli stivere og stivere.
Rør inn presset hvitløk etter ønske, sitronsaft og smak til med salt.
Du kan selvfølgelig også ha i chili , pepper, urter etc.

Gambas kan has i kokende saltvann, stekes i ghee eller grilles i ovnen,
noen minutter til de er gode å røde :-)

Dander på tallerkener og pynt med sitron og dill.





:-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...



På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)





.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)