13. des. 2015

Juletrepizza

Har du det moro med maten i Jula ?
det har jeg !

Slik kan du lage ett morsomt pizza tre,
som kan serveres til lunsj, eller tapas da man lettvint kan bryte av små grener...



Jeg lagde en versjon med fisk og en med kjøtt,
i teorien kan du fylle dem med det du liker i en pizza eller noe julete.

Fiskepizza:

2 butterdeigplater eller glutenfri pizzadeig
2-3 skiver røkelaks/fisk
3-4 ss cremefraiche/kokoskrem
1-2 dl spinatblader/kokt grønnkål 
revet ost

Kjøttpizza:

2 butterdeigplater/glutenfri pizzadeig
3 skiver spekeskinke
3-4 ss creme fraiche/tomatsaus
1-2 dl spinatblader/kokt grønnkål
revet ost


Slik gjør du (se bilder):
Kjevle ut deigen i to firkanter,
skjær ut i trekant (ved bruk av pizzadeig lønner det seg å skjære ut til sist).
Legg fyllet på den ene.
Legg nummer to oppå.
(skjær ut juletreet hvis du brukte pizzadeig)
Lagg et merke i midten som viser hvor stammen er med baksiden på en kniv.
Klipp inn på hver side mot stammen (ikke igjennom)
og tvinn de tynne strimlene ett par ganger rundt = grener.
Husk å sette stjernen på toppen, og fylt så den blir likt stekt med treet.

Stekes i 10 minutter på 175 grader (varmluft, nederst i ovnen)




 


Stek og server :-)





.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...



På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)






.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)