26. des. 2015

12 retters Nyttårsmeny

Lyst til å gjøre Nyttårsmiddagen til noe helt spesielt ?
Det er lettere enn du tror !
Jeg har satt sammen og testet denne 12-retters menyen.
I løpet av de neste dagene i God tid til Nyttårsfeiringen får du meny, handleliste, alle oppskriftene og planlegging både til forberedelser og serveringen, samt forslag til alternative retter og vinforslag.

...menyen flott tegnet og skrevet av Mormor, og ups det er en som mangler ;-)

...i bilder så kan dere la den synke inn og la dere inspirere:

1. Kald forrett: Ørret pakker m/avocado


oppskrift HER


2. Suppe : reker og tzatzikisuppe


oppskrift HER



3. Forrett: Kamskjell Tartar m/ Champagnesorbet
Tartar oppskrift HER
Sorbet'en finner du HER



4. Fisk hovedrett: Langouste m/  sitronsaus og rotgrønnsak (oca de Perou)
oppskrift HER


5. Varm mellomrett:  baconskål med Asparges og sitt sitronsmør


oppskrift HER



6. Kald mellomrett: foie gras- oignon confit avec Pain d'épice


oppskrift HER




7. Hvilerett: boudin blanc au orange et pistasj
oppskrift HER



8. Kjøtt hovedrett: Viltstek m/surkål og Rosenkål
oppskrift HER




9.  Hvilerett:  Aquavit Gele
oppskrift HER



10. Ost: Osteanretning
oppskrift HER



11. Søt dessert: Panier rocher avec creme chockolat-coco-noix 
oppskrift HER



12. Frukt: Marinert Frukt
oppskrift HER


Menyen er testet, timet og vurdert: 
Den er forholdsvis enkel og realisere, alt ligger i planlegginga.
Du trenger en kveld + en ettermiddag til matlaging og organisering.
...en handletur...
Ved servering er det selvfølgelig mye frem og tilbake, men siden såpass mange retter allerede var forberedt gikk det utrolig enkelt og jeg kunne fordele så alle hjalp til uten at noen ble overlesset.
Menyen er satt opp etter 'læreboka' og jeg har lagt vekt på å begynne med fisk og fortsette med kjøtt så man ikke blander hvit og rød vin og de forskjellige smakene,
krydder og sterke smaker skal helst være stigende i måltidet, så man får en god matopplevelse.
...og det aller viktigste du har her ekte smaker uten en masse ekstra innblandinger fra for mye ingredienser eller krydderier etc. Ekte og Naturlig mat laget av ingredienser...

Vi serverte en hvitvin til fiskerettene,
god eikelagret rødvin til kjøttrettene og selvfølgelig en sprudlevin til kl 12...



HER er utskriftsvennelige lister til gjennomføringen
-servise, forberedelser, servering-

HER er utskriftsvennelig Handleliste

Ha en fin Nyttårsmiddag i godt lag :-)

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...



På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

2 kommentarer:

  1. Kjære vene for en fantastisk meny :) Så spennende og lekre retter

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk skal du ha, og med god planlegging gikk det som en lek og var utrolig godt og gøy :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)