Kokte pærer er en typisk fransk dessert,
f.eks. Poire Belle Helene...
Her i Syd Frankrike er det pærer kokt i krydret vin som er tradisjon.
...også er det mine da som 'bare' er kokt i røde bær og med litt pynt på,
som jeg så bilde av i ett oppskriftblad til Jul...
Selvfølgelig blir de bærene + kokekraften brukt til andre ting ;-)
Pærer i festdrakt
...til to eller fler...
2 pærer
5 dl røde skogsbær (frosne)
(eventuelt vaniljestang, kanelstang e.l.)
Butterdeig - paideig
Vaniljesaus:
1 dl kokosmelk
2 eggeplommer
1/21 ts vaniljesukker
1 ss honning (eller sukker)
Kok opp bærene med vann (det skal dekke pærene),
skrell og ha pærene i den kokede safta,
la koke 1-2 minutter og ta kjelen av varmen.
Avkjøl i kjelen.
Sett ovnen på 200 grader varmluft, eller 210 uten.
Ta opp pærene og sett disse på ett stekebrett.
Stek i ovnen i ca 10-15 minutter,
nederst i ovnen for ikke å bli for brent øverst.
nederst i ovnen for ikke å bli for brent øverst.
(pass på mine ble stekt 12 min og var litt lyse )
Vaniljesausen lager du slik:
Ha alt i en kjele og varm opp under omrøring,
når det begynner å ryke av blandingen nærmer den seg...
fortsett å røre godt og når det tykner tar du kjelen av varmen og lar avkjøle,
den vil fortsette å tykne mens den kjøler ned,
må ikke koke !!!
Ha litt vaniljesaus i en dessertskål og pæren oppå,
pynt gjerne med noen mynteblader.
Jeg har ikke tilsatt sukker ved koking da jeg synes pærer er mer enn nok søte i seg selv,
men har du veldig søtmunnede rester kan det være en ide,
dog hadde jeg litt sukker i vaniljesausen.
Bonne Dégustation :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)