30. des. 2015

Ekte Champagnesorbet

Enkelte ganger synes jeg man gjør enkle retter litt vel kompliserte,
jo mer du må gjøre jo finere liksom,
men helt ærlig så er mat ofte bedre uten å klusse så mye.



Skal du servere mange retter er det mange ting å tenke på foruten sammensetningen skal maten være lett, du skal ikke ødelegge smaksløkene, du skal ikke bli for mett og du skal helst ikke gjenta ingredienser i hver rett...

Så hvorfor ikke gjøre det enkelt og smakfult ;-)

Champagne Sorbet

Ingredienser

Sprudlende vin / Champagne

Slik gjør du:

Frys ned boblene i isterningsbokser eller silikon sjokoladeformer (enkelt å få de ut ),
ta de ut litt før bruk (10 min) og knus/mos de i kjøkkenmaskin med kniv,
server.

Hvis du vil lage søtt kliss,  jobbe litt ekstra og ødelegge en god boblevin gjør du slik:
Kok en sirup av sukker (glukose) og vann, ha i champagne, kok opp.
Resten av opskriften er lik.


Alternativer: 

Du kan godt bruke en 'billig' spudlevin istedetfor champagne, vi bruker Blanquette som er laget lokalt i Limoux og er forløperen til Champagne, de fleste vinland har en versjon av sprudlevin. Det er kjempelekkert med en rosa ;-)

Du kan også bruke en eplesider eller ett alkoholfritt alternativ.

Fruktjus, kokosmelk etc.



Følg med for de neste rettene i 12- retters menyen,
som du kan se HER
i god tid til Nyttårsaften :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...



På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)