Enkelte ganger synes jeg man gjør enkle retter litt vel kompliserte,
jo mer du må gjøre jo finere liksom,
men helt ærlig så er mat ofte bedre uten å klusse så mye.
Skal du servere mange retter er det mange ting å tenke på foruten sammensetningen skal maten være lett, du skal ikke ødelegge smaksløkene, du skal ikke bli for mett og du skal helst ikke gjenta ingredienser i hver rett...
Så hvorfor ikke gjøre det enkelt og smakfult ;-)
Champagne Sorbet
Ingredienser
Sprudlende vin / Champagne
Slik gjør du:
Frys ned boblene i isterningsbokser eller silikon sjokoladeformer (enkelt å få de ut ),
ta de ut litt før bruk (10 min) og knus/mos de i kjøkkenmaskin med kniv,
server.
Hvis du vil lage søtt kliss, jobbe litt ekstra og ødelegge en god boblevin gjør du slik:
Kok en sirup av sukker (glukose) og vann, ha i champagne, kok opp.
Resten av opskriften er lik.
Alternativer:
Du kan godt bruke en 'billig' spudlevin istedetfor champagne, vi bruker Blanquette som er laget lokalt i Limoux og er forløperen til Champagne, de fleste vinland har en versjon av sprudlevin. Det er kjempelekkert med en rosa ;-)
Du kan også bruke en eplesider eller ett alkoholfritt alternativ.
Fruktjus, kokosmelk etc.
Følg med for de neste rettene i 12- retters menyen,
som du kan se HER
i god tid til Nyttårsaften :-)
.
som du kan se HER
i god tid til Nyttårsaften :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)