30. des. 2015

Julepølse m/ Appelsin og Pistasjnøtter

En god julepølse eller innmatspølse gjør seg i en lang meny eller på tapasbordet,
her er den gjordt litt julete med appelsinstjerner,
og ekstra god med ett dryss av Pistasjnøtter.



Julepølse med Appelsin og Pistasj

..per person..

5 cm julepølse
1 skive appelsin
5 pistasjnøtter
evnt. litt revet appelsinskall

Skjær pølsene nesten igjennom i skiver.
stikk ut stjerner av appelsinskiven (lag eventuelt gele m/ appelsinsaft + agar).
Hakk pistasjnøttene.
Stek/varm ølsene i 10 minutter på 180 grader.
Ha de på små asjetter e.l. og pynt med appelsinstjerne og pistasjnøtter.
du kan også dele appelsinbiten i biter og stikke innimellom pølseskivene,
men det tar litt mer tid og ikke alle liker kombinasjonen.

Alternativer:

Appelsin kan byttes ut med svisker, pistasj med valnøtter etc.
Du kan lage en sennepssaus eller ha ribbefett over.
Du kan servere blodpølse med eplebiter eller løk.
...eller hvorfor ikke bruke kalkunrester  med en liten appelsinsaus...



 Til tapas kan du ha litt tykke pølseskiver med en appelsinbit og nøttedryss,
stikk en coctailpinne i eller på små skåler, skjeer...


.

Følg med for de neste rettene i 12- retters menyen,
som du kan se HER
i god tid til Nyttårsaften :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...



På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)