Utrolig stilig dessert som er morsom å lage,
tar litt tid men alle vil synes det er morsomt å hjelpe til og resultatet er
forbløffende :-)
Ferrero Rocher Kurv
kurv:
...til ca 6...
Små ballonger til vann(bomber)
100 g mørk sjokolade
hakkede nøtter
Krem:
1 dl kokoskrem
200 g mørk sjokolade
1 ts vaniljesukker
Pynt:
nøtt og/eller kokos
Først lager du kurvene og de må gjærne forberedes flere dager i forvegen.
Finn frem ett brett som får plass i fryseren.
Blås opp ballonger og det er ikke lett her ga vi jentene opp,
og det ble til typisk mannfolkarbeid ;-)
-ikke blås de store-
Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad
(kok opp vann, slå av, sett bollen i vannet, la stå i 5-10 minutter og rør)
Dypp ballongen i sjokoladen så det blir en skål,
dypp i nøtter eller strå de på,
ha en tsk sjokolade på brettet og sett balongen oppå.
Fortsett til du har laget alle,
vær rask så ikke de begynner å smelle (før nyttår ;-)
Sett i fryseren,
etter en time spreker du ballongene og tar ut eventuelle rester.
Smell og ikke klipp som Vanessa da skvetter du riktignok ikke,
men de sitter fast i stedet for å hoppe ut av kurven ! testet...
Nå kan du sette de tilbake i fryseren til senere,
eller fylle og ha i kjølesapet til servering.
Slik ser de ut tomme,
mine ble litt unøyaktige
(som alt jeg lager i farta) men de sprakk ikke ør jeg var ferdige som kan skje hvis du bruker laaaaaang tid og da blir det ekstra julevask ;-)
-men syntes nå de var sjarmerende søte med sine bølgete kanter.
Kremen lages enkelt ved å koke opp kokoskrem med vaniljesukker
(for søtmomser)
ha i sjokoladen i biter og la stå 5 minutter før du rører avkjøl før du fyller kurvene.
Pynt og sett i boks i kjøleskapet til servering.
- smak på resten av sjokoladesausen...
Serveres :-)
-gjærne med kaffe til-
Teknikken var det Vanessa som fant på You Tube, Merci ;-)
Følg med for de neste rettene i 12- retters menyen,
som du kan se HER
i god tid til Nyttårsaften :-)
.
tar litt tid men alle vil synes det er morsomt å hjelpe til og resultatet er
forbløffende :-)
Ferrero Rocher Kurv
kurv:
...til ca 6...
Små ballonger til vann(bomber)
100 g mørk sjokolade
hakkede nøtter
Krem:
1 dl kokoskrem
200 g mørk sjokolade
1 ts vaniljesukker
Pynt:
nøtt og/eller kokos
Først lager du kurvene og de må gjærne forberedes flere dager i forvegen.
Finn frem ett brett som får plass i fryseren.
Blås opp ballonger og det er ikke lett her ga vi jentene opp,
og det ble til typisk mannfolkarbeid ;-)
-ikke blås de store-
Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad
(kok opp vann, slå av, sett bollen i vannet, la stå i 5-10 minutter og rør)
Dypp ballongen i sjokoladen så det blir en skål,
dypp i nøtter eller strå de på,
ha en tsk sjokolade på brettet og sett balongen oppå.
Fortsett til du har laget alle,
vær rask så ikke de begynner å smelle (før nyttår ;-)
Sett i fryseren,
etter en time spreker du ballongene og tar ut eventuelle rester.
Smell og ikke klipp som Vanessa da skvetter du riktignok ikke,
men de sitter fast i stedet for å hoppe ut av kurven ! testet...
Nå kan du sette de tilbake i fryseren til senere,
eller fylle og ha i kjølesapet til servering.
Slik ser de ut tomme,
mine ble litt unøyaktige
(som alt jeg lager i farta) men de sprakk ikke ør jeg var ferdige som kan skje hvis du bruker laaaaaang tid og da blir det ekstra julevask ;-)
-men syntes nå de var sjarmerende søte med sine bølgete kanter.
Kremen lages enkelt ved å koke opp kokoskrem med vaniljesukker
(for søtmomser)
ha i sjokoladen i biter og la stå 5 minutter før du rører avkjøl før du fyller kurvene.
Pynt og sett i boks i kjøleskapet til servering.
- smak på resten av sjokoladesausen...
Serveres :-)
-gjærne med kaffe til-
Følg med for de neste rettene i 12- retters menyen,
som du kan se HER
i god tid til Nyttårsaften :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)