.
En uvanlig og spennende kombinasjon,
som enkelte kastet seg over og andre synes burde spises hver for seg,
men hvorfor ikke være litt dristig som de store kokkene ute i verden og prøve deg på denne ;-)
-enkelt er det ihvertfall og perfekt til tapas-
Foie Gras m/Sjokolade
du trenger:
foie gras
mørk sjokolade (70-85%)
kokosolje/ghee/smør
sesamfrø
Skjær foie gras i terninger på ca 2 cm,
stikk inn coctailpinner
sett disse kaldt i kjøleskap eller fryser.
Smelt sjokolade i vannbad med litt fett (ca 1 ss/100g),
dypp bitene raskt i sjokolade og la de dryppe av seg ,
strø på sesamfrø, du kan også dyppe de men det blir fort sjokoladerester i frøa og de setter seg som klumper på bitene, ,før du setter de på en plastdekket asjett.
Oppbevar i kjøleskap til servering (1-2 dager går fint).
Jo mørkere sjokolade jo bedre,
lys kan bli for søt til foie gras,
du kan også lage sjokolade selv uten sukker
ved å smelte sjokoladesmør og røre inn sjokoladepulver.
Du kan erstatte sesamfrø med hakkede nøtter, hakket tørket fiken, andre frø...
som enkelte kastet seg over og andre synes burde spises hver for seg,
men hvorfor ikke være litt dristig som de store kokkene ute i verden og prøve deg på denne ;-)
-enkelt er det ihvertfall og perfekt til tapas-
Foie Gras m/Sjokolade
du trenger:
foie gras
mørk sjokolade (70-85%)
kokosolje/ghee/smør
sesamfrø
Skjær foie gras i terninger på ca 2 cm,
stikk inn coctailpinner
sett disse kaldt i kjøleskap eller fryser.
Smelt sjokolade i vannbad med litt fett (ca 1 ss/100g),
dypp bitene raskt i sjokolade og la de dryppe av seg ,
strø på sesamfrø, du kan også dyppe de men det blir fort sjokoladerester i frøa og de setter seg som klumper på bitene, ,før du setter de på en plastdekket asjett.
Oppbevar i kjøleskap til servering (1-2 dager går fint).
Jo mørkere sjokolade jo bedre,
lys kan bli for søt til foie gras,
du kan også lage sjokolade selv uten sukker
ved å smelte sjokoladesmør og røre inn sjokoladepulver.
Du kan erstatte sesamfrø med hakkede nøtter, hakket tørket fiken, andre frø...
Bon Degustation :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Bon degustation ja :D
SvarSlettDenne var helt i min gate. Akkurat såpass snodig kombinasjon til at man nesten bare må prøve. Ikke så enkelt å få tak i foie gras fra glad gås her jeg bor, men denne oppskriften lagres absolutt i bakhodet :)
Godt nyttår til deg og dine. Lenge siden jeg var innom deg nå, og lenge siden jeg har blogget selv. Satser på å komme sterkere tilbake i det nye året!
Tusen takk og Godt Nyttår til deg og dine også :-)
SlettGleder meg til ditt neste blogginnlegg imellomtiden er jeg stadig innom og inspirerer meg litt på alle de forskjellige postene du allerede har postet, anbefales !
Foie gras m/sjokolade var skikkelig gøy, likt og ikke likt mest ulikt av min datter som ikke lliker mørk sjokolade og synes det var litt mye på, lurt å la renne av eller bare dyppe halvparten...
mvh Hege
Foie gras burde du da absolutt ikke støtte. Beklager å være partypooper, men det er den mest torturerte maten du kan få tak i. Ikke støtt eller reklamer for det.
SvarSlettHelt enig med Ida Caroline. Dyremishandling av værste sort.
SvarSlettFoie Gras er en del av Matkulturen her i Frankrike og langt fra all produksjon er dyremisshandling og lokale produkter fra gamle bønder eller små produsenter er nok mindre dyremisshandling enn mye annet man ser, men jeg blogger ikke for å diskutere meninger om det temaet :-)
SvarSlettDet er ALLTID dyreplageri,det finnes ikke dyrevennlig foie gras. Beklager altså men du har en blogg offentlig, og sa vil folk reagere på dette og kommentere på det, sånn er det bare. Men for all del kos deg med den "dyrevennlige" foie gras'en din, keep living the lie
SvarSlett