28. des. 2015

Handlelisten til 12 retters Nyttårsmeny

For å lykkes i gjennomføringen av ett Gourmet måltid med mange retter er planlegging en viktig del, du har nå fått mitt forslag til 12-retters meny til f.eks. Nyttårsaften,
oppskriftene er eller kommer online i dag og i morgen,
samt nøyaktig liste for gjennomføring av forberedelser og servering.



Her får du handlelisten,
husk å sjekke den da det kan ha oppstått forglemmelser og/eller du har lyst til å bytte ut en eller flere retter eventuelt ta de vekk...

Antall og mengde er per person med en kolonne til venstre så du kan sette opp hvor mye du trenger til deg og dine. Hvis det ikke står oppgitt mengde trenger du 1 stk eller en boks opptil 10 pers, for større party må du vurdere å doble.

Alternativer står i parantes da det meste kan byttes ut med andre varer hvis du står i butikken og ikke får det du skal eller du vil bytte til noe annet, forøvrig er det i hver oppskrift forslag til alternativer.

NB: du kan forandre etter behov før du skriver ut.



Handleliste: tall foran er mengde pr person som du kan gange opp,
ingen tall så blir det en boks-eske etc sjekk med meny-oppskrift og uansett sjekk listen da feil kan ha oppstått.  Forslag til alternativ i parentes…



Kjøtt, egg og Fisk

Grønnsaker og Frukt

Diverse

1 skive røkelaks (rakørret)
5 reker (blåskjell, østers)
1 kamskjell-muskel (torsk)
½ hummerhale (krabbe, kreps)
1 egg (maizennamel)
2 skiver bacon (spekeskinke
25 g foie gras (boks, fersk)
5 cm julepølse (blodpølse)
viltstek (lam, kalkun, okse)










¼ Avocado (erter)
gressløk
⅕  agurk
1 skive sitron
sitron
dill
50 g oca (jordskokk)
asparges (grønne bønner)
persille
løksyltetøy (fikensyltetøy)
1 skive appelsin
rosenkål (brokkoli)
surkål, rød (tyttebær)
½  dl rips
rosmarin
¼ appelsin (mango)
½ kiwi (litchi)
granateple (blåbær e.l.)

1 dl yoghurt ( kokoskrem)
½ dl musserende vin
olivenolje
smør (ghee)
salt, pepper
champagne (eplesider)
kokosmelk (fløte)
sitronsaft (lime)
ørrettegg (kaviar)
mel (glutenfri)
gjær (surdeig)
ingefærkrydder
kanel
nellik
muskatnøtt
->eller rugbrød
valnøtter (hasselnøtter)
honning (brunt sukker)
5 pistasjnøtter (nøtter)
1 ss aquavit (kryddervin)
agar-agar (gelatin)
3 forskjellige harde oster
små ballonger
mørk sjokolade (70-85%)
kokoskrem (fløte)
vaniljesukker (vanilje)
(kokos)
sherry, cognac



Drikkevarer :
-til skalldyrrettene (4 første)
Hvitvin:
Savignon ou Chardonnay
fra Languedoc i Frankrike



-til kjøtt + ost (5-10)
Rødvin:
Mine favoritter er Merlot, Merlot/cabarnet lagret på eikefat. Languedoc eller Bourdeaux i Frankrike


-dessert + Nyttårs skålen
Champagne:
Musserende vin




Klikk HER for å skrive ut listen.
Handlelisten er til  12- retters Nyttårsmenyen,
som du kan se HER


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...



På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)