13. mars 2015

Tikka Masala - Tandori Krydderblandinger

Lag dine egne krydderblandinger,
og tryll frem Indisk mat :-)



Tikka Masala Krydder

4 ss garam masala
2 ss cumin-spisskumin
2 ss paprika
1 ss gurkemeie
2 ts chili
2 ts pepper

Tandori Krydder

4 ss garam masala
2 ss cumin-spisskumin
3 ss paprika
 1 ss gurkemeie
2 ts koriander
2 ts chili
2 ts pepper

Alle krydder er tørket og malt.
Mål opp og bland sammen og oppbevar i tett glass, 
tørt og uten direkte sollys.

Hvis du ikke har malt koriander og chili (økologisk)
finner du det HER
(annonse)


Tikka masala brukes til å lage Chicken (lamb) Tikka Masala,
dvs. Kylling i currysaus.

Tandori til Tandori chicken som er marinert og grillet kylling.

Begge krydderne kan godt brukes å krydre kaldt kjøtt til snacks, matpakker...
En hvilken som helst gryte kan forvandles til 'indisk' med ett par ss av indisk krydder :)

Oppskrift på Tandori Chicken finner du HER



Du kan bruke Tikka krydderet til DENNE Indiske Grønnsakskormaen.




Utskriftsvennelig versjon på Tikka Masala krydderet finner du HER

og for Tandori krydderet HER
.


En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)