Det er vår !!!
og ny uke med fristende og sunn meny som nå kan skrives ut,
og ny uke med fristende og sunn meny som nå kan skrives ut,
inkl. handleliste ved å klikke HER
-uten bilder og bla bla bla ;-)
-uten bilder og bla bla bla ;-)
Nå er det rett før påske,
en uke til på jobb eller skole og til helgen er det Palmesøndag :-)
...vel her i Frankike er det jobb og skole hele neste uke også,
det er kun 1. og 2. påskedag som er helligdager...
Husk å starte middag og lunsj med litt bitter-surt som f.eks.
vinaigrette på salaten, spis den først og gjør fordøyelsen en tjeneste !
-jeg tar som regel også ett glass Kombucha (lav pH)
den kan du lese mer om HER
en uke til på jobb eller skole og til helgen er det Palmesøndag :-)
...vel her i Frankike er det jobb og skole hele neste uke også,
det er kun 1. og 2. påskedag som er helligdager...
Husk å starte middag og lunsj med litt bitter-surt som f.eks.
vinaigrette på salaten, spis den først og gjør fordøyelsen en tjeneste !
-jeg tar som regel også ett glass Kombucha (lav pH)
den kan du lese mer om HER
Mandag
...med påske og vårnykker må det bli ommelett til Lunsj,
og siden det er vår med Asparges !!! og laks siden fiskesesongen har tatt over for jaktsesongen...
Det vanlige grønne ved siden av: agurk, endive, løk, stangselleri, melkesyregjærede grønnsaker...
...min oppskrift finner du HER
og siden det er vår med Asparges !!! og laks siden fiskesesongen har tatt over for jaktsesongen...
Det vanlige grønne ved siden av: agurk, endive, løk, stangselleri, melkesyregjærede grønnsaker...
...min oppskrift finner du HER
Til middag blir det helt enkelt kalkun biter m/ stekt rødkål, stangselleritopper og blomkål fra kjøkkenhagen (litt stolt over det ;-)
Jeg bruker masse ghee eller fett fra kraftkoking,
det gir energi og næringsstoffer, slik har kroppen masse å jobbe med til lunsj i morgen ...
Jeg bruker masse ghee eller fett fra kraftkoking,
det gir energi og næringsstoffer, slik har kroppen masse å jobbe med til lunsj i morgen ...
Tirsdag
Rødkålrester til lunsj (lag alltid litt ekstra så har du spart tid for en annen dag),
med mine hermetiserte Kamskjell,
måtte teste oppskrift kommer ;-)
...grønnsaker som valig til lunsj, endive, løk,
melkesyregjærede grønns. og persilleblanding.
Egg hvis det ikke er nok rester...
med mine hermetiserte Kamskjell,
måtte teste oppskrift kommer ;-)
...grønnsaker som valig til lunsj, endive, løk,
melkesyregjærede grønns. og persilleblanding.
Egg hvis det ikke er nok rester...
Middag blir fisk med provencekrydder,
bakt i ovnen i tomatsaus og med grønne bønner til.
bakt i ovnen i tomatsaus og med grønne bønner til.
(melkesyregjæret kål i bakgrunn)
Onsdag
Til lunsj varmer jeg opp rester fra middagen
med egg, endive, agurk, løk, stangselleri, spirer, melkesyregjæret kål, persillebl....
med egg, endive, agurk, løk, stangselleri, spirer, melkesyregjæret kål, persillebl....
Til middag en villaks med brokkoli,
enkelt og stekt i ovnen, masse ghee på...
enkelt og stekt i ovnen, masse ghee på...
Torsdag
Fiskelever fra lageret (se HER) til Lunsj,
med de faste grønnsakene stekt i masse ghee og litt rå...
med de faste grønnsakene stekt i masse ghee og litt rå...
Middag blir det rester, både fordi det ikke krever noe tenkning
og for å bruke litt hermetisert ferdigmat hehe Daube !!!
og for å bruke litt hermetisert ferdigmat hehe Daube !!!
Fredag
Sprøstekte øretter til middag,
det er jo fiskesesong og mange som liker å fiske og ingen som liker å rense dem ;-)
-har du ikke ørett er makrell enda bedre :-)
det er jo fiskesesong og mange som liker å fiske og ingen som liker å rense dem ;-)
-har du ikke ørett er makrell enda bedre :-)
Agurksalat er en fin begynnelse på måltidet...
Glutenfri panering med brennesle finner du HER
serveres med Asparges :-)
Glutenfri panering med brennesle finner du HER
serveres med Asparges :-)
Lørdag
Egg og bacon til Lunsj, endive og stangselleri,
persilleblanding, agurk, melkesyregjæret kål er fast følge..
persilleblanding, agurk, melkesyregjæret kål er fast følge..
Middag blir grateng,
nesten som shepards pai men her har jeg ikke lammekjøttdeig så det ble ett villt svin ;-)
...ikke noe potetmos her i gården så jeg går for sellerirotmos med litt persillerot,
purre som grønt innslag.
Ost på toppen for de som kan ha det :-)
Litt flytende varm,
så bilde under er de kalde restene hehe
-oppskrift kommer-
nesten som shepards pai men her har jeg ikke lammekjøttdeig så det ble ett villt svin ;-)
...ikke noe potetmos her i gården så jeg går for sellerirotmos med litt persillerot,
purre som grønt innslag.
Ost på toppen for de som kan ha det :-)
Litt flytende varm,
så bilde under er de kalde restene hehe
-oppskrift kommer-
Palmesøndag
Hva er vel bedre enn å begynne påsken med lammekoteletter,
de stekes helt enkelt i ghee med provenceurter og hvitløk,
med friske og stekte grønnsaker til (purre)...
de stekes helt enkelt i ghee med provenceurter og hvitløk,
med friske og stekte grønnsaker til (purre)...
Som en ganske sunn kake til kaffekos,
foreslår jeg DENNE,
bruk ett sunnere sukkeralternativ som f.eks. kokosblomst sukker...
Det er som sagt begynnelsen på påske og jeg bare må foreslå en påskekake selvom den ikke er helt paleo eller sunn ;-)
Husk at det viktigste er alt med måte !
Oppskrift på denne orangier'n finner du HER
Litt ekstra aktiviteter ;-)
På tide å melkesyregjære mer kål og andre grønnsaker,
Grunnoppskriften finner du HER
...og er du tom for kraft er det lurt å fylle opp lagerne, supermat å ta med på hytta i påsken etc.
Oppskrift finner du HER Jeg har nå en hel skuff i fryseskapet med benrester og med litt kjøpte
Skriv ut menyen med handleliste alene HER
Ha en fin og stressfri uke :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)