...med det mener jeg uten næringsfattige ingredienser,
bytt ut og sett sammen,
grateng blir det så lenge den stekes i ovnen :-)
Grateng med kjøtt og sellerirot
4 personer
4-500 g kjøttdeig (fet)
1/2 purre
1 liten sellerirot
2-4 ss ghee
1 ss provencekrydder
1/2 ts malt muskatnøtt
salt-pepper
evnt revet ost
Sett ovnen på 200 grader.
Skjær opp selleriroten,
uten skall ;-)
i små terninger eller staver,
kok disse i litt vann eller kraft med lokk på kjelen
i ca. 10-15 minutter til de er møre nok til å knuses...
...hell av kraft/vann hvis det er mye (kan brukes i noe annet)
knus til mos og ha i ghee, muscatnøtt og salt-pepper.
Stek kjøttdeigen (mens sellerien koker) forsiktig i sitt eget fett eller i ghee,
ha i provencekrydder og smak til med salt og pepper.
Ha kjøttblandingen i ildfast form,ca 20x20 cm.
Kutt opp purre i fine ringer og ha over kjøttdeigen.
Bre over sellerimosen,
og strø eventuelt over ost.
Stekes i ovnen 10-15 minutter til osten eller toppen er litt gylden.
Serveres som den er etter en stor grønn salat med vinaigrette ;-)
Den jeg laget uten noe som helst bindemiddel, egg etc
ble såpass løs at den falt litt fra hverandre på tallerkenen,
kald som på bilde under blir den holdt sammen av fettet ;-)
Hvis du synes grateng må være tykk og holde fasongen,
som den du kjøper i butikken kan det være lurt å blande inn egg
både i kjøttdeigen og i rotmosen,
andre bindemidler kan være fiberhusk og arrowroot etc.
Her blir det ofte litt rester,
etter en salat er det ikke lett å få ned alt ;-)
...det fine med det er at jeg har lunsj,
bare å fylle på med grønnsaker (kokt-rå) og maten er servert ...
Hvis du ikke har -ikke liker ingrediensene over har jeg følgende forslag til erstatninger:
kjøttdeig: linser, fisk, kalkunkjøttdeig etc.
sellerirot: søtpotet, gulrot, kålrot, gresskar...
Purre: løk, stangselleri, fennikel, persille, spinat...
Krydder: du kan bruke det du liker fra curry til nellik og urter...
for en stivere utgave: egg, fiberhusk, arrowrot...
Ha en fin middag :-)
.
bytt ut og sett sammen,
grateng blir det så lenge den stekes i ovnen :-)
Grateng med kjøtt og sellerirot
4 personer
4-500 g kjøttdeig (fet)
1/2 purre
1 liten sellerirot
2-4 ss ghee
1 ss provencekrydder
1/2 ts malt muskatnøtt
salt-pepper
evnt revet ost
Sett ovnen på 200 grader.
Skjær opp selleriroten,
uten skall ;-)
i små terninger eller staver,
kok disse i litt vann eller kraft med lokk på kjelen
i ca. 10-15 minutter til de er møre nok til å knuses...
...hell av kraft/vann hvis det er mye (kan brukes i noe annet)
knus til mos og ha i ghee, muscatnøtt og salt-pepper.
Stek kjøttdeigen (mens sellerien koker) forsiktig i sitt eget fett eller i ghee,
ha i provencekrydder og smak til med salt og pepper.
Ha kjøttblandingen i ildfast form,ca 20x20 cm.
Kutt opp purre i fine ringer og ha over kjøttdeigen.
Bre over sellerimosen,
og strø eventuelt over ost.
Stekes i ovnen 10-15 minutter til osten eller toppen er litt gylden.
Serveres som den er etter en stor grønn salat med vinaigrette ;-)
Den jeg laget uten noe som helst bindemiddel, egg etc
ble såpass løs at den falt litt fra hverandre på tallerkenen,
kald som på bilde under blir den holdt sammen av fettet ;-)
Hvis du synes grateng må være tykk og holde fasongen,
som den du kjøper i butikken kan det være lurt å blande inn egg
både i kjøttdeigen og i rotmosen,
andre bindemidler kan være fiberhusk og arrowroot etc.
Her blir det ofte litt rester,
etter en salat er det ikke lett å få ned alt ;-)
...det fine med det er at jeg har lunsj,
bare å fylle på med grønnsaker (kokt-rå) og maten er servert ...
Hvis du ikke har -ikke liker ingrediensene over har jeg følgende forslag til erstatninger:
kjøttdeig: linser, fisk, kalkunkjøttdeig etc.
sellerirot: søtpotet, gulrot, kålrot, gresskar...
Purre: løk, stangselleri, fennikel, persille, spinat...
Krydder: du kan bruke det du liker fra curry til nellik og urter...
for en stivere utgave: egg, fiberhusk, arrowrot...
Ha en fin middag :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)