Fiskegrateng kan godt være uten pasta og potetmos,
bruk heller litt grønnsaker ;-)
Utskriftsvennlig utgave finner du HER
Her kommer en rask 'ta hva du har' versjon,
så får vi se om ikke den neste blir litt mer lik de tradisjonelle hehe
-ideen er å putte alt i en form og steke den i ovnen !
Fiskegrateng
1 søtpotet
1/2 fennikel
1 løk
200 g spinat
4 ss arrowroot mel
4 dl fløte (havre-kokos)
1 ts muskatnøtt
1 ts salt
1/2 ts pepper
400 g fisk (laks)
Litt revet ost
Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha litt vann i en kjele og kok opp mens du
skreller og skjærer søtpotet i terninger,
ha i det kokende vannet,
kok i ca 5 minutter og hell av vannet (kan brukes til suppe).
Skjær opp løk, fennikel og spinat.
Bland Egg, fløte og krydder.
Legg grønnsakene i formen og hell over eggeblandingen,
trykk fiskebitene ned på toppen og strø ost over for de som vil/kan ha det.
Stek i ovnen (200) i ca 20 minutter,
kan komme litt ann på tykkelsen....
Her er noen forslag til forandringer:
Søtpotet: kålrot, gulrot
Løk: purre
fennikel: squash, tomat, paprika
arrowrot kan byttes ut med potetmel, maizenna og annet tykningsmiddel.
Fløte kan være alt fra kokosmelk til havre-, soya- melk eller creme fraiche,
ta hensyn til hva dere tåler.
Muskatnøtt kan erstattes av alt annet krydder: urter, curry etc.
Laks kan selvfølgelig være torsk, sei eller annen fisk.
Ost kan erstattes av en nøtteblanding eller utelates helt...
Bon Appétit :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)